2014-05-09 14:03:13
Φωτογραφία για Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στήνει στο Χαϊδάρι ένα τέλειο (δωρεάν) μουσικό φεστιβάλ με πέντε αθηναϊκά συγκροτήματα
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τις ζωές και τα όνειρα των νέων ο συνδυασμός «Χαϊδάρι ξανά», που το ψηφοδέλτιο του αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέους ηλικιακά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με πρώτο τον 35χρονο επικεφαλής του, καλεί τους νέους συνδημότες μας – και όχι μόνο- σε μια μουσική βραδιά για να... στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής αντίληψης και ανανέωσης σε ότι αφορά τη διοίκηση του Δήμου μας. 

Η βραδιά θα κινηθεί σε ρυθμούς punk, swing, rock n' roll αλλά και blues, jazz και ρεμπέτικου: Το rock n roll συναντά το rockabilly του '50, το swing του '40 και εμπλουτισμένα από τους σύγχρονους ήχους των Vanilla Swing έρχονται στο Παλατάκι για να συναντήσουν το garage rock των The Noise Figures. 

Η Ανατολή και η Δύση, τα blues και το ελληνικό μπουζούκι σε ένα μουσικό λογοπαίγνιο από τους BLUEzUKI θα «συνομιλήσουν» με τους punk ρυθμούς τους, τα κλασικά και πρωτότυπα οργανικά surf κομμάτια αλλά και country standards θέματα από ταινίες και πρωτότυπες συνθέσεις των Babi Bone Project ενώ η νέα ψυχεδελική ποπ και ηλεκτρονική μουσική των Egg Hell θα μας μεταδώσουν τη δική τους ενέργεια. 


Μου άρεσε η ιδέα για το Φεστιβάλ (ο υποψήφιος προσφέρει κάτι στους νέους, χωρίς να είναι ο ίδιος στο επίκεντρο, χωρίς να θέλει να είναι ο ίδιος ο Σταρ της Βραδιάς) και έτσι μίλησα με τον Βαγγέλη Ντηνιακό, ζητώντας να μου πει πώς του ήρθε η ιδέα και τι σηματοδοτεί "Είμαι 35 ετών, δικηγόρος, ο νεότερος υποψήφιος ανάμεσα σε 8 άλλους. Αντί για συμβατικές βραδιές νεολαίας όπου οι υποψήφιοι υποδύονται τους νέους κερνώντας σφηνάκια, σκεφτήκαμε να οργανώσουμε ένα μουσικό φεστιβάλ για να περάσουμε καλά, αλλά και να δείξουμε στους νέους ότι παίρνουμε τον πολιτισμό στα σοβαρά. Το Χαϊδάρι είναι ο τόπος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, που ζω. Το Χαϊδάρι ήταν πάντα ένας αντισυμβατικός τόπος, ξεχώριζε στα δυτικά προάστια, οι Χαϊδαριώτες ως δημότες σεβόμαστε το δημόσιο χώρο, αγαπάμε το πράσινο, αθλούμαστε, εκτιμάμε την ποιότητα ζωής. Τα τελευταία χρόνια όμως πολλά αφέθηκαν στην τύχη τους, η τωρινή δημοτική αρχή αδιαφόρησε και διοίκησαν οι παρέες. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, ενώνοντας πολίτες, νέους και παλαιότερους που αγαπάνε το Χαϊδάρι και δεν υποδύονται μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ρόλους. Ο συνδυασμός μας λέγεται «Χαϊδάρι Ξανά» γιατί φιλοδοξούμε να κερδίσουμε τη χαμένη μας περηφάνια μέσα από τη σκληρή δουλειά, τις γνώσεις, την εμπειρία, την εντιμότητα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα, για αυτό και θέλουμε να πετύχουμε στα δύσκολα, δίνοντας μάχες για την ποιότητα ζωής στο Χαϊδάρι. Είναι στοίχημα της γενιάς μας."
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ