2014-05-09 15:04:06
Φωτογραφία για Προς παραίτηση η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών
Η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen είναι πιθανό να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, καθώς έχασε την ηγεσία του κόμματός της.

Η Urpilainen υπέστη ήττα από τον Antti Rinne στην ψηφοφορία για την ηγεσία του φιλανδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η Urpilainen δήλωσε σε συνέντευξη σε εφημερίδα ότι ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών θα πρέπει επίσης να κατέχει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στον συνασπισμό πέντε κομμάτων της κυβέρνησης της χώρας.

Αλλά η πιθανή παραίτηση της Urpilainen δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φέρει και την κατάρρευση της κυβέρνησης. «Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι αφοσιωμένοι στην τωρινή κυβέρνηση», δήλωσε ο Rinne πριν από την εκλογή του.

Ο Rinne, νομικός του εργατικού δικαίου, διεξήγε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια πιο αριστερή ιδεολογική πλατφόρμα από ό,τι η Urpilainen, η οποία υποστήριξε τη σημασία της επιδιόρθωσης των δημοσιονομικών της Φινλανδίας.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προειδοποίησε τον Απρίλιο ότι θα αποσύρει το ΑΑΑ της Φινλανδίας εκτός και εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις στα επόμενα δύο χρόνια ότι η οικονομία της χώρας και η κατάσταση του χρέους της, θα βρεθούν σε πορεία επιδιόρθωσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ