2014-05-09 22:15:29
Φωτογραφία για Πάτρα: Εκδήλωση τιμής για τους απαγχονισθέντες στα Ψηλά Αλώνια
Ο Δήμος Πατρέων διοργάνωσε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις, τις Αρχές της πόλης και όλους τους Πατρινούς πολίτες, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τιμητική εκδήλωση στην μνήμη των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που απαγχονίστηκαν εκεί στις 9 Μαΐου 1944 από τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία του προσφάτως εκλιπόντα αγωνιστή της Αντίστασης Πέτρου Κομματά, τονίζοντας: «Φέτος η συγκίνηση είναι μεγαλύτερη, καθώς λείπει από ανάμεσά μας ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας αγνός ιδεολόγος, ένας άνθρωπος σύμβολο για τους αγώνες της Αριστεράς στην πόλη μας: ο Πέτρος Κομματάς. Εκδηλώσεις τιμής όπως η σημερινή, έχουν ένα και μόνο στόχο: να κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη ανθρώπων όπως ο Πέτρος, που με το παράδειγμά τους αποτελούν πρότυπο, ιδίως για την νέα γενιά. Θα τον θυμόμαστε πάντα, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα και τη θηριωδία που έζησε αυτός ο τόπος».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης, περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, χαιρετισμούς εκπροσώπων Αντιστασιακών οργανώσεων, κατάθεση στεφάνων και αντιστασιακούς ύμνους.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ