2014-05-09 22:31:46
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ  ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ
Δράμα 08/05/2014

Είμαστε σύνδεσμος Εργαστηριακών ιατρών ( Μικροβιολόγοι- Βιοπαθολόγοι, Ακτινολόγοι, Πυρηνικοί και Παθολογοανατόμοι ) με 25 μέλη σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Δράμα που πλήττεται από την ανεργία. Οι οικονομικές αντοχές μας, η υπομονή μας και η όποια καλή διάθεση από μέρους μας, έχουν πλέον εξαντληθεί. Οι υποχρεώσεις μας όπως τα λειτουργικά μας έξοδα, τα ενοίκια, η μισθοδοσία του προσωπικού, η συντήρηση του εξοπλισμού, τα δάνεια και τα leasing, μας έχουν κυριολεκτικά πνίξει. Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες της Πανελλήνιας Διαπραγματευτικής Επιτροπής και την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα μας αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε σε εβδομαδιαίες επαναλαμβανόμενες επισχέσεις παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, μέχρις ότου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ικανοποιήσει τα αιτήματα μας. 

Η απόφαση μας αυτή καλύπτεται πλήρως από την Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ως σύνδεσμος εργαστηριακών ιατρών διεκδικούμε τα αυτονόητα :


1- Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας από το 2011 

2- Την κατάργηση του μέτρου της επιστροφής χρημάτων (Rebate, claw-back) προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεσθεί.

3-Την κατανομή δαπανών υγείας ανά περιφέρεια.

4-Την πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ κάθε εκτελεσμένης ιατρικής πράξης.

Κάθε παραπεμπτικό το οποίο θα εκτελείται να αμείβεται με το ισχύον σήμερα κρατικό τιμολόγιο και κάθε εξέταση που δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, να εκτελείται μόνο στις Δημόσιες Δομές. Ζητούμε να θεσμοθετηθεί η διαδικασία ιατρικής και οικονομικής προέγκρισης όλων των παραπεμπτικών μέσω του συστήματος e-syntagographysis, ώστε κάθε παραπεμπτικό που θα εκδίδεται από το σύστημα να καλύπτεται από τον κλειστό μηνιαίο προϋπολογισμό 

5- Εφαρμογή Κατευθυντήριων Οδηγιών Συνταγογράφησης, μέσω Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποφυγή προκλητής ζήτησης.

6- Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2014 για τις Διαγνωστικές εξετάσεις στο επίπεδο του ΜΟ του ΟΟΣΑ (€570 εκ). 

Ο εργαστηριακός τομέας έχει επανειλημμένως χρηματοδοτήσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ως επιβράβευση έχει δεχτεί σωρεία απαγορευτικών οικονομικών όρων μονομερούς συνεργασίας από τον ΕΟΠΥΥ, που θέτουν επικίνδυνους περιορισμούς στις υπηρεσίες μας γι’αυτό και ζητάμε για την υπογραφή νέας σύμβασης με τον Οργανισμό την διασφάλιση ότι δεν θα επιβληθεί rebate και claw-back και θα εφαρμοστούν μέτρα οικονομικής προέγκρισης όλων των παραπεμπτικών .

Ως Έλληνες Εργαστηριακοί Ιατροί δεσμευόμαστε από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του επαγγέλματος μας τηρώντας τις αρχές του Ιπποκράτη, ο οποίος συνοψίζει τη ιατρική φιλοσοφία του σε μια φράση "Ο βίος βραχύς, η τέχνη μακρή, ο καιρός οξύς, η πείρα σφαλερή και η κρίσις χαλεπή" (η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη, η επιστήμη ατέλειωτη, ο χρόνος λίγος, η πείρα λαθεμένη και η απόφαση γεμάτη ευθύνες). Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Έλληνα ασθενή. 

Τα μέλη του συνδέσμου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ