2014-05-09 23:07:07
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΝΒΑ!
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει στο "gazzetta.gr" για τον Ολυμπιακό, την ευλογία να έχει συμπαίκτη τον Σπανούλη, το όνειρο του ΝΒΑ, την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μέσα σε ένα βράδυ οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος φρόντισαν να φέρουν στον Ολυμπιακό το σπουδαιότερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά αισθάνεται έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει για τον Ολυμπιακό, την Ευρωλίγκα, το πρωτάθλημα και φυσικά για τη φιλοδοξία του να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ.

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, έχεις δικαιωθεί για την απόφασή σου να έρθεις στον Ολυμπιακό;

Ήρθα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Αυτό ήθελα, να παίξω σε μία ομάδα με μεγάλες προσδοκίες που να κυνηγάει όλους τους τίτλους. Αισθάνομαι πως έχω πάρει 100% τη σωστή απόφαση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αφενός γιατί δουλευω καθημερινά με έμπειρους παίκτες και μαθαίνω από αυτούς και αφετέρου διότι σιγά σιγά αποκτώ ρόλο και βοηθάω την ομάδα να νικάει.


Υπήρχαν στιγμές που θεώρησες πως είχες κάνει λάθος επιλογή;

Όχι. Ποτέ. Στην αρχή είχα κάποιες ατυχίες, τραυματισμούς. Δε σταμάτησα όμως ποτέ να πιστεύω στον εαυτό μου κα να δουλεύω. Βασικό για μένα ήταν να εγκλιματίζομαι καθημερινά και να μαθαίνω τον τρόπο παιχνιδιού της Ευρώπης. Το μπάσκετ είναι κάπως διαφορετικό εδώ. Πάντα πίστευα ότι έκανα τη σωστή επιλογή.

Όταν στην αρχή της σεζόν αρρώστησες και έλειψες από το Διηπειρωτικό χάνοντας πολύτιμο έδαφος σε σχέση με τους συμπαίκτες σου, πως αισθανόσουν;

Απογοητευμένος. Είχα χάσει τον πρώτο τίτλο της ομάδας. Δεν ήμουν δίπλα της. Είχα μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά οι ατυχίες είναι μέρος του παιχνιδιού. Άλλοι άνθρωποι παθαίνουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Ευχαριστώ τον Θεό που ήταν μόνο μία ίωση και όχι κάτι άλλο. Δούλεψα περισσότερες ώρες μόνος μου για να καλύψω το κενό και νομίζω πως τα κατάφερα.

Πως είναι να προπονείσαι με τον Βασίλη Σπανούλη;

Φοβερό. Μοναδική εμπειρία να βρίσκεσαι δίπλα του καθημερινά. Μόνο και μόνο να είσαι δίπλα του στην προπόνηση, να τον βλέπεις πως δουλεύει, να σε συμβουλεύει, να βλέπεις πως κάνει πράγματα… Είναι ευλογία. Παράδειγμα για κάθε νεαρό παίκτη. Πιστεύω πως είναι μακράν η μεγαλύτερη ηγετική μορφή την οποία έχω συναντήσει και όχι μόνο.

Πως σου φάνηκε η Ευρωλίγκα; Το τελευταίο κρίσιμο δίμηνο ο προπονητής σου σε εμπιστεύτηκε αρκετά Διαφορετικό μπάσκετ, άλλο επίπεδο. Πολύ καλή εμπειρία, αλλά μας έμεινε η πίκρα του αποκλεισμού. Ήθελα πολύ να παίξω στο Final 4, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά σίγουρα δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε. Πλέον οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία τη φετινή ώστε να πετύχουμε του χρόνου.

Το πλεονέκτημα της έδρας ήταν αυτό που έκρινε τη σειρά με την Ρεάλ;

Ξεκάθαρα. Και οι δύο ομάδες υποστήριξαν στο ακέραιο την έδρα τους. Παίζει σημαντικό ρόλο πλέον. Δεν είναι πάντως δικαιολογία για τον αποκλεισμό μας η έδρα. Η Ρεάλ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Στο χέρι μας ήταν να κλέψουμε ένα παιχνίδι στην Μαδρίτη. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε στα δύο πρώτα, το πέμπτο ήταν πολύ πιο δύσκολο. Μας στοίχισαν κάποια λάθη σε λεπτομέρειες. Θεωρώ πως στα δύο από τα τρία ματς στην Ισπανία ηττηθήκαμε στις λεπτομέρειες.

Ποια είναι η δική σου καλύτερη πεντάδα της φετινής διοργάνωσης;

Μπορώ να σου πω δωδεκάδα;

Φυσικά…

Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Κατσίβελης, Καβαδάς, Χριστοδούλου, Λοτζέσκι. Αυτοί ήταν οι καλύτεροι παίκτες της φετινής Ευρωλίγκας για μένα.

Αισθάνεσαι πίεση που δημιουργείται από την ανάγκη κατάκτησης του πρωταθλήματος;

Βέβαια. Θα ήταν αφύσικο να μην αισθανόμαστε πίεση, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας και οφείλουμε να την κοντρολάρουμε και να φέρουμε το πρωτάθλημα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο πρώτος μας στόχος εξαρχής. Ξέρουμε πως για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε σκληρά και θα πάμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να πάρουμε ένα τουλάχιστον διπλό.

Το ΝΒΑ πόσο υπάρχει στο μυαλό σου;

Αυτή τη στιγμή καθόλου. Σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό. Το ΝΒΑ είναι όνειρο κάθε παίκτη. Δεν υπάρχουν σκέψεις για μένα για τα επόμενα 5 χρόνια που έχω συμβόλαιο. Κάποια στιγμή όμως σίγουρα θέλω να βρεθώ εκεί και να αγωνιστώ.

Ζηλεύεις (με την καλή έννοια) καθόλου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα βίωσε φέτος;

Σίγουρα. Ήταν μαγικό αυτό που πέρασε ο Γιάννης. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και αισθάνομαι περήφανος για αυτόν. Πέρασε δύσκολα και το αξίζει. Πολλοί δε ξέρουν τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή του, είναι περισσότερες από όσες ακούγονται. Ίσως να ήταν μία ανταμοιβή από τον Θεό. Μακάρι να φτάσω κι εγώ στο επίπεδό του και να βρεθώ μαζί του στο ΝΒΑ είτε ως συμπαίκτης είτε ως αντίπαλος. Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτόν.

Πιστεύεις πως θα είσαι στην τελική επιλογή της εθνικής Ανδρών για το Μουντομπάσκετ;

Δεν το σκέφτομαι και δε με αγχώνει κάτι τέτοιο. Για μένα προέχει η Εθνική Νέων και το Πανευρωπαϊκό που έχουμε στην Κρήτη. Πέρυσι τερματίσαμε στην 5η θέση ενώ αξίζαμε κάτι καλύτερο. Μας άφησε μία πικρή γεύση που δε φτάσαμε στο βάθρο. Αν φτάσουμε στο μετάλλιο στην Κρήτη τότε ύστερα θα κοιτάξω μπροστά και την επόμενη μέρα. Μέχρι τότε σκέφτομαι μόνο την Εθνική Νέων.

Τι κάνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου όταν δε βρίσκεται στο γήπεδο;

Βλέπω τους φίλους μου και την οικογένεια μου. Είμαι παιδί της ημέρας και όχι της νύχτας. Θα πάω μία βόλτα, αλλά δε θα ξενυχτήσω. Μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς και να πίνω καφέ με τους φίλους μου. Με τόσα ταξίδια και παιχνίδια δεν έχω πολύ χρόνο για αυτούς οπότε όταν μου δίνετε η ευκαιρία την αξιοποιώ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ