2014-05-10 00:31:04
Φωτογραφία για Στρατιωτική παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα
Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της 68ης επετείου της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο Είναι η 140η στη σειρά παρέλαση στην κύρια πλατεία της χώρας. Έσπασε ρεκόρ στον αριθμό της συμμετοχής των οχημάτων μάχης, 151 μονάδες. Στη παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία συμμετείχαν πάνω από 11 χιλιάδες στρατιώτες.

Πριν την έναρξη της παρέλασης ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν απηύθυνε το λόγο προς τους συμπατριώτες.

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι η Ημέρα της Νίκης ήταν και παραμένει κύρια γιορτή. Όπως είπε, είναι "η ημέρα του εθνικού θριάμβου, της εθνικής υπερηφάνειας , η ημέρα του πένθους και της αιωνίας μνήμης ".

Μετά την ομιλία του Προέδρου η στρατιωτική ορχήστρα εκτέλεσε τον ύμνο της Ρωσίας.

Μετά την πορεία των φαλάγγων πεζικού στην Κόκκινη πλατεία πέρασαν τα οχήματα μάχης. Από το 2008 η Ρωσία αναγέννησε την παράδοση της συμμετοχής των οχημάτων μάχης στις στρατιωτικές παρελάσεις της Νίκης στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Από την Κόκκινη πλατεία πορεύτηκαν 13 τεθωρακισμένα αυτοκίνητα "Τίγρης", μετά οι "πρωτάρηδες" του 2014: 15 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80. Στα οχήματα αιωρούνταν οι σημαίες της Κριμαίας, του Στόλου της Μαύρης θάλασσας και της πόλης – ήρωα Σεβαστούπολης.

Στη σύνθεση της μηχανοκίνητης πομπής παρέλασαν τα κινούμενα στρατηγικά βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα "Topol-M ", πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-400 "Triumph", ολοκαίνουργια πυραυλικά πυροβολικά συστήματα "Pantsir S1", τακτικά πυραυλικά συστήματα "Iskander M ", πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής προστασίας "Buk-М2" και ολοκαίνουργιο "Tor-М2U", καθώς και άλλα δείγματα των ρωσικών οχημάτων μάχης.

Στο καταπληκτικό εναέριο μέρος της παρέλασης συμμετείχαν 69 αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας. Σε μια γραμμή πάνω από την Κόκκινη πλατεία πέρασαν τα μαχητικά, τα καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά που βρίσκονται στον οπλισμό της Ρωσίας. Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160, επίσης γνωστό υπό την ονομασία "Λευκός κύκνος" μαζί με το ιπτάμενο πετρελαιοφόρο Il-78 πραγματοποίησαν παρομοίωση ανεφοδιασμού εν τπήσει.

Ολοκλήρωσαν την εναέρια παρέλαση τα αεροσκάφη κρούσης SU-25BM τα οποία πέρασαν στο ύψος μόλις 300 μέτρων σχηματίζοντας με καπνούς τη σημαία της Ρωσίας.
briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ