2014-05-10 10:42:04
Φωτογραφία για Έκλεισε η συμφωνία με τη Halliburton για βάση στην Κύπρο
Εξακόσιες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει η κάθοδος του αμερικανικού κολοσσού μαζί με την Schlumberger - Θα καταστήσουν τη Λάρνακα βάση τους στην Αν. Μεσόγειο

Κλειστή πρέπει να θεωρείται η συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας Halliburton, για εγκατάσταση βάσης του αμερικανικού κολοσσού στη Λάρνακα, για την οποία γράφαμε την Κυριακή.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση για σήμερα στις 18:30 στο Προεδρικό, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,  και αντιπροσωπείας της Halliburton, της οποίας θα ηγείται ο ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου στην περιφέρεια Ευρώπης και Αφρικής, Mark Richard.

Η εταιρεία έχει ήδη εντοπίσει βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους στην περιοχή της Αραδίππου για την έναρξη τεχνικών εργασιών στο νησί.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ιδρύσει και υπεράκτιες θυγατρικές στην Κύπρο, όπως η Halliburton Sakhalin Limited Cyprus, πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια. Η εταιρεία αυτή ωστόσο ασχολείται με τραπεζικές κυρίως δραστηριότητες.


Το πιο πρόσφατο μεγάλο άνοιγμα της Halliburton έγινε το 2007, με δημιουργία δικής της μεγάλης βάσης στο Ντουμπάι για εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή. Η εταιρεία εργοδοτεί 75.000 ανθρώπους και διατηρεί παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποστείλει ομάδα τεχνικών της υπό τον Liam McGinley, για την προετοιμασία μόνιμης παρουσίας στην Κύπρο.

Όπως γράφαμε την Κυριακή, η λειτουργία των βάσεων τόσο της Halliburton όσο και της Schlumberger στην Κύπρο αναμένεται να δημιουργήσει γύρω στις 600 θέσεις εργασίας στην Κύπρο.

Η κάθοδος της δεύτερης αμερικανικής εταιρείας, η οποία ειδικεύεται περισσότερο στα λογισμικά ανάλυσης σεισμογραφικών δεδομένων, αναμένεται προς τα τέλη του μήνα.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ