2014-05-11 09:05:18
Φωτογραφία για Τουρκία: Έξαλλος ο Ερντογάν με τον πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, REUTERS/UMIT BEKTAS

Την οργή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ομιλία του προέδρου της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου.

Του καταλόγησε αγένεια επειδή μίλησε πολλή ώρα, χαρακτήρισε την ομιλία πολιτική και στη συνέχεια βγήκε από την αίθουσα της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων έθεσε ζητήματα όπως η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, η καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν τα επακόλουθα του σεισμού το 2011 στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

«Παραφέρεστε. Αρκετά. Εκφωνείτε πολιτική ομιλία», φώναξε ο Ερντογάν στον Φεϊζίογλου, τον οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε ότι ψεύδεται και ότι μιλάει περισσότερο από τον χρόνο που του αναλογεί.


«Λέτε ανακρίβειες...Πώς μπορείτε να είστε τόσο αγενής;», συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και στη συνέχεια σηκώθηκε οργισμένος, αν και ο Φεϊζίογλου παρέμεινε στο αναλόγιο του ομιλητή και αρνήθηκε να διακόψει την ομιλία του. Τη σκηνή, μάλιστα, κατέγραψε και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

REUTERS

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον πρόεδρο των δικηγόρων

Ο Ερντογάν είπε ότι ο Φεϊζίογλου παραβίασε το πρωτόκολλο μιλώντας επί μία ώρα.

Ο Φεϊζίογλου είναι γνωστός επικριτής της κυβέρνησης. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε απασχολήσει τον Τύπο με τις δηλώσεις του κατά της απόφασης του Ερντογάν να απαγορεύσει το Twitter πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ