2014-05-11 09:37:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλήρης η ψηφιακή μετάβαση των καναλιών από 30 Μαΐου - Απατείται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων
Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α/15-04-2014(Φ.Ε.Κ. Β' 1045/ 2014), οι κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο! Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις 30 Μαΐου 2014 στις νέες συχνότητες. Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.


Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε: Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 30 Μαΐου 2014 να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους παρακάτω χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Υπάρχουν 3 χάρτες του ενημερωτικού εντύπου της Digea για το πρώτο περιοχικό switch - off στην Πελοπόννησο!

ΧΑΡΤΗΣ 1: Βόρεια Πελοπόννησος, όπου αποτυπώνεται η κάλυψη στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, αλλά και στα απέναντι παράλια του νότιου τμήματος της Στερεάς Ελλάδας και την Ζάκυνθο.

ΧΑΡΤΗΣ 2: Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κυθήρων

ΧΑΡΤΗΣ 3: Αρκαδίας, Αργολίδας αλλά και για μέρος των νησιών Αίγινας, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας

Κάθε χρώμα στον χάρτη αποτυπώνει ένα Δίκτυο Εκπομπής. Σε κάθε Δίκτυο ανήκουν πολλά Κέντρα Εκπομπής τα οποία συγχρονίζονται και εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις ίδιες συχνότητες.

Πώς να διαβάσετε το χάρτη:

1. Βρείτε το χάρτη της περιοχή σας

2. Αν καλύπτετε από κάποιο χρώμα, τότε θα λαμβάνετε ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής που εμφανίζονται στον συγκεκριμένο χάρτη. Το αχνό χρώμα δηλώνει την πιθανή ανάγκη τοποθέτησης ενισχυτή στην εγκατάσταση σας.

3. Τα διαφορετικά χρώματα δηλώνουν τις συχνότητες ανά δίκτυο εκπομπής στις οποίες εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα.

Περιοχή

Δίκτυα Εκπομπής

Πελοπόννησος

18, 19, 22, 23, 24, 25, 26

Δίκτυα Εκπομπής

Κέντρα Εκπομπής

18

ΑΡΟΗ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

19

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΣΙΚΑΣ, ΟΣ. ΠΑΤΑΠΙΟΣ, ΛΙΔΟΡΙΚΙ

22

ΦΡΑΓΚΑΠΗΔΗΜΑ, ΣΜΕΡΝΑ

23

ΔΟΛΙΑΝΑ, ΑΣΣΕΑ, ΛΕΒΙΔΙ

24

ΔΙΔΥΜΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΔΑΡΔΙΤΣΑ

25

ΠΕΤΑΛΙΔΙ, ΑΕΤΟΣ

26

ΡΕΙΧΕΑ, ΑΝΑΒΡΥΤΗ, ΚΥΘΗΡΑ

Το Δίκτυο Εκπομπής περιλαμβάνει πολλά κέντρα εκπομπής, τα οποία συγχρονίζονται και εκπέμπουν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις ίδιες συχνότητες. Κάθε Δίκτυο Εκπομπής, όπως ορίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων, περιλαμβάνει τα παρακάτω Κέντρα Εκπομπής.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ