2014-05-11 13:06:05
Φωτογραφία για Άλλοι εφτά νεκροί από τον κορονοϊό MERS στη Σαουδική Αραβία
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της χώρας, τρεις άνδρες -94, 51 και 42 ετών- πέθαναν στην Τζέντα, στα δυτικά, ένας 74χρονος στην Τάεφ, καθώς και μία γυναίκα 71 ετών και δύο άνδρες, 81 και 25, στην πρωτεύουσα, Ριάντ. Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα νέα αυτά στοιχεία ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία σε 473, από τότε που εμφανίστηκε ο MERS, το 2012.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 69χρονου ασθενή με λοίμωξη από κορονοϊό MERS, που συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ειδικό θάλαμο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου "Σωτηρία".

Ο ασθενής, όπως αναφέρει το express.gr, παρουσιάζει κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει και βελτίωση της κλινικής εικόνας του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου, ο ιός δεν ανιχνεύεται στον οργανισμό του ασθενούς, γεγονός που ερμηνεύεται ως αποδρομή της ιογενούς λοίμωξης από τον κορονοϊό MERS.


Προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια

Σημειωτέον ότι ο κορονοϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μολυσματικός, από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου, που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση, ωστόσο, με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ