2014-05-13 15:01:14
Φωτογραφία για Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών 2014 της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες στο Ατομικό πρωτάθλημα πριν την έναρξη του 3ου γύρου. Μετά από πρόσκληση του εφόρου του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ και διευθυντή αγώνων κ. Παντελή Αθανασίου, τους αγώνες επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου, καθηγητής Χημείας κ Ιωάννης Ματσούκας.

Ο κύριος Ματσούκας, διακεκριμένος ερευνητής διεθνούς ακτινοβολίας και ένθερμος φίλος του σκακιού δεν αρκέστηκε να κάνει συμβολικά την πρώτη κίνηση του 3ου γύρου στην παρτίδα του κ. Χρύσανθου Πούντζα, αλλά προηγουμένως είχε την καλοσύνη να ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στο υπερσύγχρονο εργαστήριό του, όπου μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για το ερευνητικό έργο της ομάδας του πάνω σε καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της υπέρτασης.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου έχουν επισκεφτεί πέντε νομπελίστες ερευνητές διεθνούς ακτινοβολίας από τους τομείς της φυσικής, της ιατρικής και της χημείας.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Ματσούκας για τους νεαρούς σκακιστές, που αφού τους χαρακτήρισε "τα καλύτερα μυαλά", τους προέτρεψε να ασχοληθούν στο μέλλον με δημιουργικούς και χρήσιμους στην ανθρωπότητα επιστημονικούς τομείς όπως η έρευνα στην ιατρική και την χημεία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, συγκλονιστική η πρώτη σκακιέρα όπου ο Θόδωρος Παπαδόπουλος πίεζε σε όλη την παρτίδα για τη νίκη αλλά τελικά αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στο Νο 1 των αγώνων, Ισπανό Μανουέλ Ραμίρεζ. Με νίκες συνέχισαν οι Πούντζας, Καραμαλής και Σπηλιόπουλος και είναι πλέον οι μόνοι με το απόλυτο 3/3. Από τα άλλα αποτελέσματα ξεχώρισε η νίκη του 11άχρονου Γεράσιμου Μαλαταρά επί του γηραιότερου συμμετέχοντα στους αγώνες, του 77άχρονου Βαγγέλη Κοψιδά!

Στον 4ο γύρο ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Καραμαλής-Πούντζας, Κόκκαλης-Σπηλιόπουλος, Μπαλόκας-Παπαδόπουλος και Ραμίρεζ-Μασούρος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ