2014-05-15 09:20:10
Φωτογραφία για ΣΕΒΙΛΛΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΚΑΙ... ΚΛΑΜΑ ΠΑΛΙ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Με ήρωα τον Μπέτο, που έπιασε δύο πέναλτι (4-2) στη ρώσικη ρουλέτα, η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League αφήνοντας και πάλι τη Μπενφίκα με τη... γλύκα.

Μια… ανάσα απ’ το να σπάσει την κατάρα των επτά χαμένων τελικών έφτασε η Μπενφίκα όμως ένας Πορτογάλος βρέθηκε αυτή τη φορά στον δρόμο των «αετών της Λισαβόνας». Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια στο «Juventus Arena» και την... ανακωχή στην παράταση, ο Μπέτο ήταν ο ήρωας της Σεβίλλης στον τελικό του Europa League, καθώς με τα δύο πέναλτι που έπιασε χάρισε στην ομάδα της Ανδαλουσίας το τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Εξαιρετικό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι δύο ομάδες οδήγησαν το παιχνίδι σε γρήγορο τέμπο και υπήρχαν μεγάλα διαστήματα, που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Αρκετές ευκαιρίες «έβγαλε» η Μπενφίκα από τις στατικές φάσεις, όμως ήταν φανερή η έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια. «Φωτιά» στην κόντρα η ομάδα της Ανδαλουσίας, ωστόσο ήταν αρκετές οι φορές που ο Μπάκα με τον Ρέγες χρειάστηκαν στηρίγματα τα οποία δεν υπήρχαν.


Δεν σπάει με τίποτα η κατάρα των Πορτογάλων, που μαζί με τον χθεσινό τελικό μετρά οκτώ σερί χαμένους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Λίμα

1-1 Μπάκα

Άστοχο πέναλτι Καρντόζο

2-1 Εμπιά

Άστοχο πέναλτι Ροντρίγκο

3-1 Κόκε

3-2 Λουιζάο

4-2 Γκαμεϊρό

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάτζιο, Αλμπέρτο, Καρίτσο, Εμπιά, Ρέγες (78’ Μαρίν, 104’ Γκαμεϊρό), Βιτόλο (111’ Φιγκέιρας),Μπάκα, Ράκιτιτς

Στον πάγκο: Βάρας, Ναβάρο, Ιμπόρα, Τροχόφσκι,

Μπενφίκα (Zόρζε Ζέσους): Όμπλακ, Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99’ Καρντόσο), Γκόμες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (119’ Καβαλέιρο), Σουλεϊμανί (24’ Αλμέιδα), Λίμα, Ροντρίγκο

Στον πάγκο: Αρτούρ, Βιτόρια, Ζαρντέλ, Ντζούριτσιτς
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ