2014-05-15 15:00:11
Φωτογραφία για Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Γερμανό πρόεδρο και στην Μέρκελ για Τουρκία, Χάλκη και σχέσεις εκκλησιών
Τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι , στην Κωνσταντινούπολη και τις σχέσεις του... με το τουρκικό κράτος, τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι Χριστιανοί στην Τουρκία , καθώς και το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γερμανία κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια , κυριάρχησαν στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο την Τετάρτη μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της Γερμανικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας . Ο Πατριάρχης βρίσκεται στη Γερμανία για μια περίοδο 10 ημερών σε επίσημη επίσκεψη με αφορμή την 50η επέτειο της από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας .

Σε συνάντησή του με τον Γερμανό Πρόεδρο Joachim Gauck , πρώην πάστορα της Ευαγγελικής Εκκλησίας , ο κ.Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο ένα εκατομμύριο Ορθοδόξων Χριστιανών που ζουν σήμερα στη Γερμανία , ενώ , επίσης, έκανε έκκληση για ενότητα μεταξύ των Εκκλησιών . Τόνισε ότι η επίσκεψή του έχει επίσης ως στόχο να καλλιεργήσει καλοπροαίρετη σχέση με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και την Ευαγγελική Εκκλησία .


" Κι εσείς, ως πολιτικό και θρησκευτικό πρόσωπο , μαζί με μένα ως λειτουργό της Εκκλησίας , σίγουρα καταδικάζουμε με τον πιο οξύ τρόπο κάθε μορφή βίας , φανατισμού και μίσους ", δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος , ο οποίος έκανε επίσης αναφορές για προβλήματα, όπως η αυξανόμενη μετανάστευση και η επανεμφάνιση ασθενειών , καθώς και η εξάπλωση των παράνομων ναρκωτικών και της εγκληματικότητας . Τόνισε , ότι τα επιστημονικά επιτεύγματα μπορεί να γίνουν δίκοπο μαχαίρι , και να είναι ταυτόχρονα επωφελή και καταστροφικά για την ανθρωπότητα .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε επίσης τη γερμανική καγκελαρία , όπου ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την υποστήριξή της προς την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας , καθώς και για τις δύο επισκέψεις της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο , στις οποίες ήταν "πολύ υποστηρικτική προς το Πατριαρχείο και την οικουμενική αποστολή του " .

Κατά τη συνάντηση με τον Προέδρο της Βουλής Norbert Lammert , ο κ.Βαρθολομαίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό και αναγνωρισμένο ρόλο της Γερμανίας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο . Είπε στον κ. Lammert ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ασκεί μόνο μια καθαρά πνευματική εργασία , δεν ασχολείται με την πολιτική .

" Παρ 'όλα αυτά , αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η κεφαλή της αγνοούν ή αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος", δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε μια αναφορά για την ειρήνη , την πείνα , τις ασθένειες, την παγκοσμιοποίηση και την επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή .

Στη συνάντηση με τον Lammert , Βαρθολομαίος σημείωσε ότι , αν και οι Χριστιανοί στην Τουρκία σήμερα ζουν καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν έχουν ακόμη επιλυθεί , ιδίως όσον αφορά την απουσία του νομικού καθεστώτος του Πατριαρχείου στην Τουρκία , την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την παράνομη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας.

Ο κ..Lammert όπως αναφέρθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ,επέκρινε το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης χαρακτρίζοντάς το ως εμπόδιο των θρησκευτικών ελευθεριών .

agioritikovima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ