2014-05-16 07:44:02
Φωτογραφία για Αξιοποίηση της βιομάζας στη Δυτική Ελλάδα με πρωτοβουλία της ΑΔΕΠ Α.Ε.
Πρώτο βήμα για τη Δημιουργία Συνεργατικού Σχηματισμού (Cluster) Βιομάζας στην Δυτική Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία της ΑΔΕΠ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την 7η Μαΐου 2014, στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα, στο Μονοδέντρι Πατρών, Συνάντηση – Ημερίδα φορέων κ’ επιχειρήσεων με θέμα την αξιοποίηση της βιομάζας στη Δυτική Ελλάδα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση φορέων και επιχειρήσεων σχετικά με τα οφέλη και τις δυνατότητες δημιουργίας Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) για την προώθηση και αξιοποίηση της βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς. Η βιομάζα όλων των τύπων (δασική, αγροτική, κτηνοτροφικά απόβλητα, τηγανέλαια κ.α) αποτελεί με βάση τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, στόχο ανάκτησης και ενεργειακής αξιοποίησης, ενώ διανοίγονται ολοένα και περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον Δρ
. Ιωάννη Φάλλα – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ειδικό σε θέματα clusters βιομάζας, ο σχεδιασμός και τα βήματα που ακολουθούνται για τη δημιουργία clusters βιομάζας, τα οφέλη που προκύπτουν και καλές πρακτικές clusters βιομάζας από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων, ενώ εκτέθηκαν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες και τις δυσκολίες για τη δημιουργία Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) στη περιοχή μας. Στη Συνάντηση – Ημερίδα συμμετείχαν το Δασαρχείο Πατρών, Ο Δήμος Πατρέων - Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, η ΑΔΕΠ Α.Ε., ΟΙΚΙΠΑ, ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ, ΤΙΤΑΝ εταιρεία τσιμέντων, ESTIA εταιρεία προϊόντων ξύλου και βιομάζας κ.α.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει εντός του Ιουνίου επόμενη συνάντηση με διευρυμένο σχήμα, προκειμένου να δημιουργηθεί κάποιο σχήμα συνεργασίας στο τομέα της ενεργειακής αξιοποίησης της βιομάζας. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό έργο PROFORBIOMED – MED που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ