2014-05-16 08:29:05
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ ανακαλύπτουν το καλό κρασί
Σε δυναμική αγορά για τους οινοπαραγωγούς αναδεικνύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ανακαλύπτουν το άρωμα και τη γεύση του κρασιού, κυρίως του ακριβού κρασιού που έρχεται από τις ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews, η αύξηση 0,5% της αμερικανικής κατανάλωσης, το 2013, άφησε στη δεύτερη θέση τους παραδοσιακούς λάτρεις του κρασιού: τους Γάλλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, το 2013, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανάλωσαν 29 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού. Πάντως, το κρασί δεν παύει να είναι «ευρωπαϊκή υπόθεση», καθώς Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Κάποιοι αναλυτές αποδίδουν τη στροφή των Αμερικανών στο κρασί, στο γεγονός ότι κυριαρχεί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Ο Άντονι Ριμπολί, Αμερικάνος οινοπαραγωγός, προσθέτει μία ακόμα εξήγηση:


«Παλαιότερα, το κρασί θεωρούνταν κάτι εξεζητημένο και πολύ ακριβό. Τώρα οι καταναλωτές ξέρουν ότι μπορούν να αγοράσουν ένα μπουκάλι εξαιρετικού κρασιού με λιγότερο από 20 ή 15 δολάρια. Ή να παραγγείλουν ένα ποτήρι στο δείπνο. Αυτές είναι οι αλλαγές στις τάσεις της αγοράς και πιστεύω ότι θα έχουν διάρκεια. Οι καταναλωτές το αγκαλιάζουν ως εθνικό ποτό.»

Η Ευρώπη μπορεί να έχασε τα ηνία στην κατανάλωση, τα κρατάει, όμως, στην παραγωγή, με Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση, παγκοσμίως. Η ελληνική παραγωγή αυξήθηκε κατά 19%, πέρυσι, παραμένει, ωστόσο, πολύ πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Οι ευκαιρίες για τους παραγωγούς της Ευρώπης θα είναι μεγαλύτερες, αυτή την χρονιά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Νότια Αμερική και τη Νέα Ζηλανδία.

Greek Finance Forum
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ