2014-05-16 11:25:05
Φωτογραφία για Γιώργος Χατζημαρκάκης - Ιούνιος 2012: «Eάν θα κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές, τότε η επομένη δόση δεν θα δοθεί στην Ελλάδα»
Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης , σε συνέντευξή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2012, υποστήριζε ότι, Ευρωπαϊκές και Γερμανικές αρχές εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, αν δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Παράλληλα όπως σημείωνε ανησυχούσαν για το ότι μια νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή, θα απέρριπτε τη συμφωνία διάσωσης, με αποτέλεσμα οι αρχές της ΕΕ να "τραβούσαν την πρίζα".

«Οι Γερμανοί θεωρούν τις εκλογές σαν δημοψήφισμα και υποστηρίζουν πιο καλό είναι «το τέλος της φρίκης, παρά μια φρίκη δίχως τέλος» , για την Γερμανική Κυβέρνηση, δεν υπάρχουν μπλόφες και θέτουν το ζήτημα εάν θα κερδίσει ο Τσίπρας τις εκλογές , τότε η επομένη δόση δεν θα δοθεί στην Ελλάδα . Απαιτούν μια κυβέρνηση που θα κάνει ρυθμίσεις και όχι αλλαγή του προγράμματος. θα στήριζαν την Ελλάδα μόνο αν τηρούσε τις συνθήκες του υφιστάμενου σχεδίου διάσωσης. Δεν θα υπήρχε επαναδιαπραγμάτευση» τόνιζε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Η τότε συνέντευξη του Γιώργου Χατζημαρκάκη συμπληρώνει το πάζλ των σχετικών αποκαλύψεων για την ύπαρξη σχεδίων αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως ο κίνδυνος αποπομπής και ανεξέλεγκτης κατάρρευσης ήταν υπαρκτός.

Το επίμαχο σημείο είναι από 14' έως 19'

Δείτε το Βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ