2014-05-18 10:37:26
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΙ - ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΜΙΤΣΕΛ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για πλέι οφ και Ατλέτικο του Σιμεόνε! Για ποιον ανύπαρκτο δόθηκαν εκατομμύρια, ποιος κόουτς είναι παιδί του προέδρου και ποιο λάθος έκανε ο Μίτσελ;

Αναλυτικά:

Το πήρε το πρωτάθλημα η Ατλέτικο, ολοκλήρωσε το θαύμα ο Σιμεόνε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα, είτε δημοσιογράφος είτε προπονητής που να έχει πει νωρίτερα από εμένα και περισσότερα από εμένα για το θαύμα της Ατλέτικο. Όταν εγώ μιλούσα για Ατλέτικο και Σιμεόνε, οι άλλοι μίλαγαν για το τίκι- τάκα, πήγαιναν με το ρεύμα.

Απ’ το καλοκαίρι έλεγα σε κάθε στήλη σχεδόν για αυτήν την ομάδα. Διότι έβλεπα από τον Σιμεόνε όλα αυτά που άλλοι τα είδαν τους τελευταίους 2-3 μήνες. Όπως και για τον Τάτα Μαρτίνο, από την αρχή, γελοία κατάσταση. Πέθανε αυτό το ποδόσφαιρο. Ο Αλέφαντος σας έχει πει το μέλλον του ποδοσφαίρου ποιο θα είναι. Πάει το ποδόσφαιρο του τίκι- τάκα, πέθανε. Ακόμα και ο Γκουαρντιόλα μετά τις σφαλιάρες φέτος, το άλλαξε το βιολί, έβαλε το γκολ στην Ντόρτμουντ τώρα και έκλεισε τους χώρους, έψαχνε άλλο γκολ να βάλει στις κόντρες με τον Ρόμπεν.


Ο Σιμεόνε είναι ο πιο πρόσφατος άξιος μαθητής του δόγματος που υπάρχει στο ποδόσφαιρο από την εποχή του Χερέρα. Το δόγμα που έχουν ακολουθήσει οι πραγματικά καλοί προπονητές, αυτοί που έμειναν στην ιστορία, και όχι οι προπονητές- φωτοβολίδες που έκαναν ένα μπαμ και μετά εξαφανίστηκαν.

Ο Χερέρα ήταν ο πρώτος δάσκαλος. Έπιανε την κραταιά τότε Χόνβεντ του Ουγγρικού ποδοσφαίρου το οποίο ήταν φοβερό εκείνη την εποχή, και την λιάνιζε. Πήρε δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ τότε ο Χερέρα με την Ίντερ του. Έκλεινε τους χώρους και τους διέλυε στις αντεπιθέσεις.

Προπονητής που λέει «εγώ παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο» είναι προπονητής που κοροϊδεύει την κοινωνία. Το ποδόσφαιρο ξεκινάει από την άμυνα. Κατέβηκε ο Σιμεόνε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, έκλεισε τους χώρους με 9 παίκτες πίσω, μόνο Βίγια και Ντιέγκο Κόστα ήτανε μπροστά. Του τραυματίζονται στο πρώτο 20λεπτο οι δύο καλύτεροι παίκτες του, ο Ντιέγκο Κόστα και ο Αρντάν! Αλλά δεν χαμπαριάζει ο Σιμεόνε. Κάνει τις αλλαγές του και συνεχίζει με το ίδιο στιλ. Η άμυνα του έδωσε το πρωτάθλημα. Η άμυνα κατατρόπωσε τα μεγαθήρια της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. Η άμυνα τον οδήγησε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κλείνει τους χώρους και δεν μπαίνει ούτε κουνούπι μέσα! Για το πώς κλείνει τους χώρους η Ατλέτικο και πώς φεύγει στην κόντρα με 4 και 5 παίκτες, το έχω αναλύσει 50 φορές από την αρχή της σεζόν, όταν οι άλλοι δεν ασχολιόνταν. Την εξουδετέρωσε την Μπαρτσελόνα. Έχουν παίξει τόσες φορές και δεν έχει χάσει από την Μπαρτσελόνα. Ακόμα και στο τελευταίο ματς στην Βαρκελώνη που με νίκη θα έπαιρνε το πρωτάθλημα η Μπάρτσα.

Τον εξουδετέρωσε ξανά τον Μέσι. Πού να μπει εκεί μέσα. Περνάει έναν, περνάει δύο, θα τον κόψει ο τρίτος ή ο τέταρτος. Ανύπαρκτος ο Νεϊμάρ. Το έχω ξαναπεί ότι είναι σκάνδαλο τα εκατομμύρια που δόθηκαν για τον ανύπαρκτο Νεϊμάρ. Αργός ο Μασεράνο πίσω.

Έβαλε ένα γκολ που μπαίνει μια φορά στις εκατό η Μπαρτσελόνα, ένα εκπληκτικό γκολ του Σάντσες και μετά τους πλάκωσε στο β’ ημίχρονο η Ατλέτικο, τους ισοφάρισε μαγκιόρικα και τους κλείδωσε πάλι με καταπληκτική άμυνα και κέντρο.

Πάρτε κανονικό σέντερ φορ στην Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζουν πια οι αντίπαλοι προπονητές όταν σας παίζουν, έμαθαν να σας παίζουν, έλεος με τους ψευτοεπιθετικούς τύπου Φάμπρεγκας, με τους κυνηγούς που γυρνάνε στη σέντρα. Βάλτε τον Μέσι στα άκρα. Και πάρτε σεντερφοράρα με μπόι.

Έβλεπα την παρακμή που ερχόταν και τα έχωνα για την Μπαρτσελόνα όταν ήταν στα πάνω της, όχι τώρα που τα λένε όλοι. Εγώ έλεγα συνεχώς ότι έρχεται η φθορά, πήγαινα κόντρα στο ρεύμα και με κορόιδευαν οι αγαπητικοί του τίκι-τάκα. Φέτος λοιπόν δεν πήρε τίποτα, ήρθε η κατάρρευση, τα έκαψαν τα λάδια τους. Τελείωσε το ποδόσφαιρο των κοντοπίθαρων του τίκι- τάκα που πάνε οι επιθετικοί και γυρνάνε στη σέντρα.

Βάζει σοβαρή υποψηφιότητα η Ατλέτικο να τρελάνει τον πλανήτη παίρνοντας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή αλλά εγώ στην άμυνά της βλέπω προβλήματα. Το θέμα είναι αν θα γίνουν καλά ο Ντιέγκο Κόστα και ο Αρντάν της Ατλέτικο. Αν προλάβουν να παίξουν, θα γίνει τιτανομαχία.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραδειγματιστεί απ’ την Ατλέτικο του Σιμεόνε. Όχι άλλα εγκλήματα στο Τσάμπιονς Λιγκ σαν και αυτό που έγινε στο Ολντ Τράφορντ που πήγε ο Μίτσελ κι έπαιξε τόσο ανοικτά, έκανε χάρη στον Μόγιες, αυτόν τον ανύπαρκτο Μόγιες που έφυγε με τις κλοτσιές, έφαγε 3 γκολ και έχασε ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην ιστορία του.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ εδώ, ο Ατρόμητος έδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό του στα προηγούμενα ματς. Ήταν εκπληκτική σεζόν για τα δεδομένα αυτής της ομάδας. Στο α’ ημίχρονο έκανε παπάδες με τον Αστέρα Τρίπολης, τους πάτησε, γρήγορος, 3 γκολ έβαλε, έπρεπε να βάλει κι άλλα. Τρομερός ο Ναπολεόνι, πολύ καλός ο Ούμπιντες, ήθελε 2 γκολ διαφορά ο Ατρόμητος, έκανε ωραία κίνηση ο Παράσχος στο τελευταίο 20λεπτο και έβαλε τρίτο σέντερ μπακ μέσα, κλείδωσε τον αγώνα. Έκανε και τις κόντρες του, μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει καλούς παίκτες αλλά δεν έχει προπονητή. Ο Βεργέτης είναι το παιδί του προέδρου, δεν έχει ιδέα από τακτική. Δεν βλέπω να ξέρει να παίξει άμυνα.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς, νέα παιδιά, έχασε ευκαιρίες παρ’ ότι δεν το πολέμησε διότι δεν είχε βαθμολογική ανάγκη. Ο ΠΑΟΚ έχει βουνό προβλήματα, μάζεψε μεγάλους σε ηλικία, αργούς, μάζεψε μετριότητες μεταγραφικές, πρέπει να ανασυνταχθεί με εξαιρετικές μεταγραφές. Αν περιμένει να τον τραβήξει ο νεαρός Κουλούρης, ούτε με πολυβόλα δεν θα δει πρωτάθλημα ποτέ. Δεν τα λέω για τον Κουλούρη επειδή είναι μικρός, αλλά επειδή δεν βλέπω στοιχεία σε αυτό το παιδί για να γίνει μεγάλος κυνηγός. Του λείπουν βασικά πράγματα που δεν μαθαίνονται.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ