2014-05-19 01:11:04
Φωτογραφία για Ο Κερβιέλ θέλει συνάντηση των δικηγόρων του με τον Ολάντ
Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ, που αναμένεται στη Γαλλία για να... εκτίσει τριετή ποινή φυλάκισης, ζήτησε από την Ιταλία συνάντηση των δικηγόρων του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ «για να του εκθέσουν το σύνολο των σοβαρών παρατυπιών που σημάδεψαν τη δίκη του».

Τη στιγμή που η γαλλική δικαιοσύνη τού έχει δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα για να παρουσιασθεί στην αστυνομία και να οδηγηθεί στη φυλακή, ο Ζερόμ Κερβιέλ επαναλαμβάνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι παραμένει στην Ιταλία περιμένοντας απάντηση της γαλλικής προεδρίας για το αίτημα που έχει διατυπώσει περί χορήγησης καθεστώτος προστασίας μαρτύρων στην υπόθεση του.

Στην ανακοίνωσή του, ο Κερβιέλ, που έχει καταδικασθεί για απάτες που στοίχισαν 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ στη Societe Generale, ζητεί επίσης από τη γαλλική δικαιοσύνη την αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

«Αυτή η ποινή είναι εκτελεστή εντός πέντε ετών, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και, κατά συνέπεια, η φυλάκισή του δεν είναι επείγουσα, παρά μόνο αν είναι για να σιωπήσει», αναφέρεται στο κείμενο.


«Περιμένω στην ιταλική πλευρά των συνόρων την απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας επί της ασυλίας που ζήτησα για την προστασία προσώπων που είναι έτοιμα να μιλήσουν», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Οι συνήγοροι του Ζερόμ Κερβιέλ και μέλη της επιτροπής υποστήριξης έκαναν γνωστό ότι θα επιστρέψουν στο Παρίσι απόψε «για να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών της προεδρίας της Δημοκρατίας».

Ο Ζερόμ Κερβιέλ κατηγορεί την Societe Generale, την τράπεζα στην οποία εργαζόταν, ότι κάλυπτε τις κινήσεις του πριν στραφεί εναντίον του και ζήτησε και χθες από τον Φρανσουά Ολάντ εγγυήσεις «ασυλίας» για πρόσωπα που είναι έτοιμα να καταθέσουν υπέρ του.

Η γαλλική προεδρία δεν απάντησε ευθέως στο αίτημα, αλλά ανακοίνωσε ότι εάν ο Κερβιέλ θέλει να καταθέσει αίτηση χάριτος, το αίτημά του θα εξετασθεί κατά τη συνήθη διαδικασία...". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ