2014-05-19 06:02:05
Φωτογραφία για Στέλλα Καλλή: «Ο σύντροφός μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αυτό ακριβώς είναι που θαυμάζω σε εκείνον: την ψυχή του»
Στο «Down Town» της Κύπρου η Στέλλα Κάλλη. Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή, την αγάπη της για το λαϊκό τραγούδι αλλά και τις μουσικές της σπουδές Διαβάστε αναλυτικά:

- Αυτό που κάνει εντύπωση σε όλους είναι οι σπουδές σου. Έχεις σπουδάσει μουσική, κλασικό τραγούδι στην Αμερική κι όμως, είσαι στην Ελλάδα και καταπιάστηκες με το λαϊκό τραγούδι. Πώς έγινε αυτό;

«Καταρχήν, δεν μπορούσα να μείνω περισσότερο στη Νέα Υόρκη γιατί δεν είχα πράσινη κάρτα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να ξαναγυρίσω στην Κύπρο και να μείνω μόνιμα εκεί - άλλωστε η αγορά της Κύπρου είναι πολύ μικρή και όλοι οι τραγουδιστές έρχονται στην Ελλάδα. Δεν ξέρω, στην Αθήνα με έφερε η ζωή… Αγαπώ την Ελλάδα! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Τι κι αν σπούδασα κλασικό τραγούδι και τραγουδάω λαϊκά σε πίστες; Μου αρέσει, περνάω πολύ καλά που τραγουδάω στα μπουζούκια και απευθύνομαι σε πολύ κόσμο. Γιατί «λαϊκό τραγούδι» είναι εκείνο που απευθύνεται στους πολλούς. Οπότε, είναι τιμή μου που είμαι λαϊκή τραγουδίστρια».


- Κάποιος, όμως, θα μπορούσε να πει ότι επέλεξες το λαϊκό τραγούδι, επειδή η πίστα έχει περισσότερα χρήματα, σε σχέση με μια μουσική σκηνή, στην περίπτωση που έκανες την επιλογή ενός διαφορετικού ρεπερτορίου «Παλεύω από το 2004 και ξεκίνησα στη δισκογραφία πολύ αργότερα, μέσα στην κρίση. Παίρνω πολύ λίγα σε σύγκριση με μια νέα κοπέλα στο χώρο, που ξεκινούσε τότε, την καλή περίοδο, στο τραγούδι. Κάποτε ο χώρος είχε πολλά λεφτά. Σήμερα όχι. Παρόλα αυτά, τα έξοδα του κάθε τραγουδιστή -στιλίστες, make up, μαλλιά, ρούχα, μικρόφωνα- παραμένουν και είναι σε πολύ υψηλά κόστη. Ποτέ δεν δούλεψα στις χρυσές εποχές και γι’ αυτό δεν έμαθα στα πολλά λεφτά. Αμείβομαι κανονικά και ζω αξιοπρεπώς, αλλά ως εκεί. Έχω ανάγκη τη δουλειά μου για να ζήσω».

- Είσαι σπάταλη;

«Πολύ, πολύ. Τον τελευταίο χρόνο, επειδή βλέπω τι γίνεται, προσπαθώ να συγκρατούμαι. Πλέον, το σκέφτομαι πριν μπω σε κάποιο μαγαζί και αγοράσω ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια, γιατί έχω τρέχοντα έξοδα. Είναι σπατάλη που δεν θα μου προσφέρει τίποτα».

- Η τελευταία σου επιτυχία, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Spicy, έχει τίτλο «Υπεύθυνοι είμαστε» και θέλω να σε ρωτήσω αν σε μια σχέση αναλαμβάνεις εξ’ ολοκλήρου εσύ και η καρδιά σου την ευθύνη ή τη μοιράζεις;

«Όχι, ποτέ! Σε έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο, ποτέ ο ένας. Ανάλογα με τη φάση που βρισκόμαστε, επιλέγουμε τον συγκεκριμένο σύντροφο. Αν η ζωή πρέπει να σου διδάξει κάτι, είναι τρομερό το ότι θα βρεις άμεσα αυτό το οποίο θα σε κάνει να πάθεις για να μάθεις. Στον έρωτα έχω πάθει και έχω μάθει. Σήμερα, δεν θα επέτρεπα ξανά στον εαυτό μου να περάσει μια άσχημη και δύσκολη κατάσταση. Με αγαπώ και με προσέχω πολύ για να με ξοδέψω από εδώ και από εκεί… Πλέον ξέρω τι θέλω. Αν ο άλλος έχει τα στοιχεία που θέλω, με κάνει να νιώθω ασφαλής μαζί του και είμαι ευτυχισμένη, τότε παλεύω, προχωράω και αγωνίζομαι μαζί του».

- Διαφορετικά δεν δίνεις ευκαιρίες;

«Όχι, δίνω. Μία, δύο, τρεις, αλλά ως εκεί. Αν δω ότι ο άλλος μου κάνει κακό, τότε φεύγω. Πολλές φορές έπεσα στα πατώματα για έναν άντρα. Σήμερα, γυρίζοντας πίσω, αν δω τη Στέλλα που πληγώθηκε και πόνεσε θα της έλεγα να πάει να πει ένα «ευχαριστώ» σε όσους την πλήγωσαν γιατί της έμαθαν πολλά».

- Σήμερα, είσαι ευτυχισμένη στην προσωπική σου ζωή;

«Ναι, πολύ! Είμαι με έναν άνθρωπο, είμαι καλά, ήρεμη, χαρούμενη. Τα έχω όλα και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό. Θα ήμουν αχάριστη, αν έλεγα κάτι άλλο. Ο σύντροφός μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αυτό ακριβώς είναι που θαυμάζω σε εκείνον: την ψυχή του».

- Σε πείραξε που η σχέση σου με τον Τζίμη Σταθοκωστόπουλο, δημοσιοποιήθηκε ξαφνικά και έγινε αμέσως πρώτο θέμα στα περιοδικά;

«Ναι, δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Στην αρχή σοκαρίστηκα, μάλιστα, όταν είδα κάποιες φωτογραφίες στα περιοδικά. Ποτέ δεν έχω δώσει δικαιώματα και ποτέ δεν πούλησα την προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν έχω πάρει τηλέφωνο κάποιον φωτογράφο για να του πω «έλα, θα είμαι εκεί!». Αυτά τα κάνουν άλλοι και δεν με αφορά. Άλλωστε σήμερα, μπορεί να είσαι ακόμα και σε μια ταβέρνα, στην άκρη της γης, και ο διπλανός σου, που είναι άσχετος με τον χώρο μας, να σηκώσει το κινητό του, να σε βγάλει φωτογραφία και να πάει μετά να την πουλήσει. Πώς να ξεφύγεις; Μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Αλλά τι να κάνουμε; Μέσα στο «παιχνίδι» είναι όλα, όμως έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν δίνω στόχο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ