2014-05-19 15:29:05
Φωτογραφία για Ασφαλιστική απάτη κατά συρροή... απεφάνθη και το εφετείο
Εφετείο του Λονδίνου απέρριψε τους ισχυρισμούς καταδικασθέντα για απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών και... ξέπλυμα χρήματος ότι δεν είχε δίκαιη δίκη και ότι η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο θα ’πρεπε.

O 32χρονος Nadeem Dam μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του απέσπασαν εκατομμύρια λίρες σε μια μακρά σειρά μικρών ψευδών αξιώσεων, προσεκτικά σχεδιασμένων ώστε να μη γίνει αντιληπτή η απάτη από τους ασφαλιστές, σύμφωνα με το nextdeal.gr.

Ο N. Dad καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2010 σε 15μηνη φυλάκιση, ενώ αργότερα του επιβλήθηκε να επιστρέψει σχεδόν 52.000 λίρες από τα παράνομα κέρδη του.

Σύμφωνα με έναν από τους δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση, η οικογένεια υπέβαλε έως 69 ψευδείς αξιώσεις, ύψους άνω των 100.000 λιρών, μεταξύ των ετών 2004 και 2007. Ανάμεσα σε αυτές και μια για υποτιθέμενη κλοπή που θα τους απέφερε 10.000 λίρες, αν δεν τους είχε πάρει… χαμπάρι η ασφαλιστική εταιρεία κατόπιν έρευνας.


Μικρότερες αποζημιώσεις διεκδίκησαν για καταστροφές από ανεμοθύελλες, ζημιές αυτοκινήτων και χαμένα κατοικίδια – και κάποιες φορές πέτυχαν τον στόχο τους.

Ο συνήγορος του N. Dad στην πρώτη δίκη υποστήριξε ότι είχε κλαπεί η ταυτότητα του πελάτη του και ότι τον τραπεζικό λογαριασμό του, όπου καταβάλλονταν οι αποζημιώσεις, τον είχαν παραβιάσει και τον χρησιμοποιούσαν οι υποτιθέμενοι πραγματικοί ένοχοι. Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε.

Ο αδερφός του, ο Amer Dad, φυλακίστηκε επίσης για 15 μήνες, ενώ στον πατέρα τους επιδικάστηκε ποινή 9 μηνών με διετή αναστολή, για τις ίδιες κατηγορίες. Και από αυτούς κατασχέθηκαν χιλιάδες λίρες από τα κέρδη τους.

Στο τελευταίο… επεισόδιο της υπόθεσης, οι δικηγόροι του Ν. Dad υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για την καταδίκη του πελάτη τους, ωστόσο οι δικαστές απέρριψαν την έφεση ως αβάσιμη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ