2014-05-20 00:11:05
Φωτογραφία για Φωτογραφίες από τον τιτανόσαυρο που βρέθηκε στην Παταγονία!
Οι επιστήμονες βρήκαν πάνω από 200 οστά από εφτά δεινόσαυρους, προερχόμενους από ένα νέο είδος κοντά στην περιοχή La Flecha της Παταγονίας. Το, προς το παρόν, χωρίς όνομα αυτό πλάσμα εκτιμάται ότι ήταν περίπου 20 μέτρα ψηλό, 40 μέτρα σε μήκος και ζύγιζε 77 τόνους, περίπου όσο 14 αφρικανικοί ελέφαντες. Προέρχεται από μια οικογένεια σαυρόποδων δεινοσαύρων γνωστών ως Τιτανόσαυροι που έζησαν 95 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ο μέχρι στιγμής κάτοχος του τίτλου του βαρύτερου ζώου, ο Αργεντινόσαυρος, πιστεύεται ότι ζύγιζε 70 τόνους.

Η ανακάλυψη στην Παταγονία, όπου η διαδικασία συνεχίζεται για να εντοπιστούν το κεφάλι και άλλα κόκκαλα που λείπουν, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο αριθμός των οστών είναι μεγάλος και τα χαρακτηριστικά τους έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρηθεί.

Ο Dr Diego Pol του Egidio Feruglio Paleontology Museum, ένας από τους επικεφαλείς της έρευνας, αναφέρει ότι χρειάζεται επιπλέον δουλειά να γίνει με τα ευρήματα, όπως να εξεταστούν τα σημεία που συνδέονταν οι μύες, για να αποκτηθεί καλύτερη γνώση για τη ‘βιομηχανική’ αυτού του πλάσματος
. “Αυτές οι έρευνες είναι απαραίτητες για να εντοπιστεί αν ήταν ικανό να τρέξει, να σταθεί στα πίσω πόδια και να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε αυτά τα ζώα ως βιολογικούς, ζώντες οργανισμούς”

Την αρχική ανακάλυψη έκανε ένας αγρότης πριν κάποια χρόνια. Οι εφτά δεινόσαυροι βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, πιθανότατα επειδή εκεί βρισκόταν η τελευταία τρύπα νερού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ξηρασίας.
ysterografa.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ