2014-05-20 11:51:16
Φωτογραφία για Πως θα ψηφίσει η Πάτρα στις ευρωεκλογές; - Οι εκτιμήσεις και το exit poll
Ποια θα είναι η εκλογική συμπεριφορά των Πατρινών στις ευρωεκλογές της Κυριακής; Με δεδομένο, μάλιστα, ότι εκτός δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα βρίσκονται και οι δυο υποψήφιοι (Χατζηλάμπρου- Σπαρτινός) του κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 είχε πάρει σαφέστατη «πρωτιά» στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Πατρέων, με ποσοστό 35,77% έναντι 22,72% της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Αχαΐα είχε καταγράψει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του πανελληνίως με 32,17%. Θα συμβεί, άραγε, το ίδιο και στις ευρωεκλογές;

Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένες μετά και τις αποκλίσεις που σημειώθηκαν στις εκτιμήσεις ψήφου των δημοσκόπων. Με δεδομένο τον εξαιρετικά απρόβλεπτο και ευμετάβλητο χαρακτήρα των διαθέσεων του εκλογικού σώματος – κάτι που φάνηκε στις τοπικές εκλογές της Κυριακής- είναι επισφαλές να προεξοφληθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Το απόγευμα της Κυριακής δημοσιοποιήθηκαν στα αποτελέσματα του exit poll της εταιρείας Data R.c. το οποίο αποτύπωνε μια συντριπτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τα εκλογικά τμήματα του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ.

Οι επιδόσεις:

ΣΥΡΙΖΑ 45,5% Νέα Δημοκρατία 16,3% ΚΚΕ 10,6% Το Ποτάμι 6,6% Χρυσή Αυγή 5,9% Ελιά 4,4 % Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% Δημοκρατική Αριστερά 1,3% Άλλο κόμμα 6,4%
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΟΥΤΣΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΟΥΤΣΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ