2014-05-20 18:10:06
Φωτογραφία για Η Marine Le Pen θέλει να γίνει αντιπρόεδρος μια νέας ακροδεξιάς ομάδας στην επόμενη Ευρωβουλή
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις και πιθανώς στείλει 16 ευρωβουλευτές στην επόμενη Ευρωβουλή. Η ηγέτιδά της, Marine Le Pen, φαίνεται να επιδιώκει την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το EurActiv.gr.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας δείχνουν ότι τα πηγαίνει καλά.

Σύμφωνα με την Le Monde το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen παίρνει 24% της ψήφου, το κεντροδεξιό UMP 22% και 17.5% το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα.

Η ευρωσκεπτικιστική κοινοβουλευτική ομάδα

Αυτή την εβδομάδα η Marine Le Pen ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι θέλει να γίνει αντιπρόεδρος μια νέας ακροδεξιάς ομάδας στην επόμενη Ευρωβουλή.

«Θα προτείνω μια ομάδα με αντιπρόεδρο παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στις άλλες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε.«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της Γαλλίας, κυρίως λόγω του αριθμού των Γάλλων βουλευτών, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είμαι η αντιπρόεδρος της αυτής της ομάδας».


Αναζητώντας επτά εθνικιστικά κόμματα

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Εθνικό Μέτωπο θα εξασφαλίσει 16 έδρες στην Ευρωβουλή, από συνολικά 74 που θα έχει η Γαλλία. Σε περίπτωση που επαληθευθούν τα νούμερα, το Εθνικό Μέτωπο θα γίνει το μεγαλύτερο κόμμα της Γαλλίας στο Στρασβούργο, και η Le Pen θα είναι σε θέση να σχηματίσει μια ακροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα.

Ωστόσο κάποια ευρωπαϊκά κόμματα παρόμοιας ιδεολογίας έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Le Pen, όπως το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το γερμανικό Alternatif für Deutschland (AfD).

Από την άλλη πλευρά το Εθνικό Μέτωπο έχει επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις από άλλα ακροδεξιά κόμματα που θεωρεί εξτρεμιστικά, όπως η Χρυσή Αυγή.

Το βασικό πρόβλημα της Le Pen θα είναι να βρει κοινό έδαφος μεταξύ 7 εθνικοτήτων που απαιτούνται για να σχηματιστεί ομάδα στην Ευρωβουλή.

Αυτό την αφήνει με μια μικρή λίστα πιθανών συμμάχων, το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, το Vlaams Belang από το, η Λίγκα του Βορρά από την Ιταλία, η Τάξη και δικαιοσύνη της Λιθουανίας ή ακόμη και το σλοβακικό Εθνικό Κόμμα. All those could ally with the National Front, which would ensure the minimum number of nationalities required to form a group

Επτά εθνικότητες και τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές είναι οι δύο βασικές απαιτήσεις για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα στην Ευρωβουλή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ