2014-05-21 07:39:04
Φωτογραφία για Βίντεο από τις δύο εκρήξεις σε παγιδευμένα οχήματα στη Νιγηρία
Τουλάχιστον δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός των εκρήξεων σε δύο παγιδευμένα οχήματα που συγκλόνισαν την Τρίτη μια πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο πρόκειται για δύο ξεχωριστές εκρήξεις που σημειώθηκαν  15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης.

«Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος της ειδικής στρατιωτικής ομάδας του Κρατιδίου του Πλατό, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Τζος.

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από τις εκρήξεις έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Νωρίτερα  το κοινοβούλιο της Νιγηρίας ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, που αποτελεί το θέατρο της εξέγερσης της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ


Οι  γερουσιαστές την Τρίτη, μετά τους βουλευτές την περασμένη εβδομάδα, ενέκριναν ομόφωνα την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ εδώ και ένα χρόνο στα κρατίδια Γιόμπε, Ανταμάουα και Μπόρνο, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν στα μέσα Απριλίου περισσότερες από 200 μαθήτριες.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα μήνα, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας (που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος).

directnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάνοντας παρέα με γονείς ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάνοντας παρέα με γονείς ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ