2014-05-21 20:13:55
Φωτογραφία για Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση
Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι δεν είναι κομιστής σχεδίου για λύση του Κυπριακού, ούτε και ότι έρχεται για να επιβάλει λύση, αλλά για να βοηθήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία. REUTERS/BOGDAN CRISTEL

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνον τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε από τη Λάρνακα, όπου έφτασε αργά το απόγευμα για επίσημη επίσκεψη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι δεν είναι κομιστής σχεδίου για λύση του Κυπριακού, ούτε και ότι έρχεται για να επιβάλει λύση, αλλά για να βοηθήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Μόνο οι Κύπριοι πρόσθεσε, μπορούν να αποφασίσουν το όραμα για το μέλλον τους και να έχουν το θάρρος αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο μια νόμιμη κυβέρνηση στην Κύπρο και ότι η επίσκεψη του στο νησί δεν θα αλλάξει αυτή τη θέση που είναι και η προσωπική του θέση αλλά και όλης της διεθνούς κοινότητας εκτός από μια χώρα.

Aνέφερε ακόμη ότι με τον κ. Αναστασιάδη, εκτός από το Κυπριακό, θα συζητήσουν τα θέματα των υδρογονανθράκων, της Συρίας και την κρίση στην Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, KYΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ