2014-05-22 17:02:02
Φωτογραφία για ΔΕΝ... ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΟΕ
Στη συνάντηση των διεθνών με τον Γιάννη Ανδριανό ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να βρεθεί μια λύση για την Εθνική, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, η ΚΟΕ ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Συνολικά 15 αθλητές -οι 11 που ξεκίνησαν την αποχή και 4 ακόμη που τάχθηκαν αργότερα στο πλευρό τους- αρνούνται να κάνουν προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η κόντρα με την Ομοσπονδία δε λέει να τελειώσει.

Με νέα ανακοίνωσή της η ΚΟΕ αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, τόνισε ότι ήταν σχεδιασμένο να προκληθεί αυτή η κατάσταση και διευκρίνισε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει μόνο υπό τη σκέπη της το άθλημα του πόλο και την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Αναλυτικά «Σχετικά με την αποχή διεθνών πολιστών από την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών και το θέμα που έχει προκύψει, από την ΚΟΕ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:


«Με τον τρόπο που ξετυλίγεται το κουβάρι, αποδεικνύεται και στην πράξη ο σχεδιασμός που υπήρξε ώστε να προκληθεί πρόβλημα στην ομαλή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (13-27 Ιουλίου).

Επειδή η σιωπή μας, μέρες τώρα, ίσως και να εκλαμβάνεται ως αδυναμία, προειδοποιούμε τους σκηνοθέτες ενός κακοστημένου θεάτρου σκιών ότι ματαιοπονούν.

Σ’ ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, για να μην το ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε αυτό για το οποίο κανείς δεν μιλάει και δεν τοποθετείται υπεύθυνα:

«Επειδή σεβόμαστε τους αθλητές και το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές, αν ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ κινηθεί στα επίπεδα του 2013, τότε σε όλους τους αθλητές της, σε όλα τα Αθλήματα της, θα δοθούν ως οδοιπορικά τα ίδια με την περυσινή περίοδο.

Διπλασιασμός του ποσού αυτού δεν νοείται και αποτελεί μόνον εκβιαστικό δίλημμα το οποίο και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με τον τρόπο που αιτείται».

(Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΚΟΕ στις 16 Μαϊου 2014).

Η ταμπακιέρα λοιπόν:

Το 2013 η ΚΟΕ έδωσε 50.000 ευρώ με το φόρο, (40.000 καθαρά) ως οδοιπορικά στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, μία από τις 21 συνολικά που συντηρεί η Ομοσπονδία στα 6 Αθλήματα της.

Σημειώνεται εδώ ότι τα αρχικά της ονομασίας της Ομοσπονδίας είναι «Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας» και όχι φυσικά Ομοσπονδία αποκλειστικά και μόνον της Υδατοσφαίρισης και της Εθνικής ομάδας Ανδρών.

Για το 2014, ζητήθηκε από τους παίκτες που δήλωσαν ότι απέχουν, το ποσό των 80.000 ευρώ με την διαδικασία μάλιστα της προκαταβολής αλλά και της έγγραφης βεβαίωσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας

Το 2013 η ΚΟΕ επιχορηγήθηκε με 2,6 εκατομμύρια ευρώ από την Πολιτεία και για το 2014, όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως, θα επιχορηγηθεί με το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, κατά 50% δηλαδή πιο κάτω από το αντίστοιχο του 2013

Σημειώνεται εδώ ότι ο κ. υφυπουργός Αθλητισμού, προφορικώς και όχι εγγράφως έως σήμεραAd by NewSaver, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ ότι η Ομοσπονδία θα επιχορηγηθεί για το 2014 με το ίδιο ποσό όπως και το 2013

Μετά από όλα αυτά, γίνεται σαφές για άλλη μια φορά ότι η τοποθέτηση μας από 16 Μαίου πως, στην περίπτωση που η Ομοσπονδία επιχορηγηθεί με το ίδιο ποσό του 2013 οι αθλητές των Εθνικών της ομάδων θα πάρουν ως οδοιπορικά τα ίδια ποσά με την περυσινή περίοδο, εξακολουθεί να ισχύει.

Σ’ ότι αφορά τις «ανοιχτές πόρτες», υπενθυμίζουμε σχετικό απόσπασμα της ίδιας μας ανακοίνωσης (16/5/2014): «Η πόρτα της Ομοσπονδίας δεν είναι κλειστή για κανέναν, αλλά πάντοτε με τους κανόνες που υπάρχουν και δεν μπορούν να παραβιαστούν».

Οτιδήποτε άλλο διακινείται, διαδίδεται και ανακυκλώνεται, σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την πραγματικότητα και ασφαλώς γίνεται εκ του πονηρού και για την δημιουργία εντυπώσεων».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ