2014-05-23 14:49:37
Φωτογραφία για Γιώργος Παπανικολάου: Πρώτη προτεραιότητα η απορρόφηση πόρων της Ε.Ε. στο Δήμο Γλυφάδας
Ο Γιώργος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος θέτει ως προτεραιότητα την σωστή απορρόφηση πόρων της Ε.Ε.

Σίγουρος για την επικράτησή του στις μεθαυριανές εκλογές στον Δήμο Γλυφάδας δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. Θέτει ως προτεραιότητά του την απορρόφηση και τη σωστή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, κάνει λόγο για την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπίας στην πόλη και προαναγγέλλει τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου επικρατήσατε με 10 μονάδες διαφορά του νυν δημάρχου. Περιμένατε αυτό το αποτέλεσμα; 

Οι συμπολίτες μας μάς έδειξαν εμπιστοσύνη τόσο στις κάλπες αλλά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παντού, όπου τους συναντούσαμε. Γι’ αυτήν την εμπιστοσύνη θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Η πλατιά αυτή αποδοχή του συνδυασμού μας, από πολίτες κάθε κομματικής προέλευσης, ήταν κάτι που υποψιαζόμασταν, καθώς ήταν πολλοί οι συμπολίτες μας τους οποίους συναντούσαμε και με τους οποίους συζητούσαμε. Αυτοί οι πολίτες υποδέχονταν θετικά το μήνυμά μας. 


Γιατί κατά τη γνώμη σας η πλειοψηφία των Γλυφαδιωτών ψήφισε με αυτόν τον τρόπο; 

Η Γλυφάδα είναι μία από τις πιο προικισμένες πόλεις στην Ελλάδα. Είναι όμως και μια πόλη που έχει πληγεί από τις αστοχίες και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής Αρχής. Οι δημότες της αντιλαμβάνονται αυτήν την αδιαφορία, που έφερε την πόλη μας πίσω σε υποδομές, σε υπηρεσίες, σε δίκτυα αλληλεγγύης, σε επίπεδο χρηστής και διαφανούς διαχείρισης του δήμου. Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το βασικό κριτήριο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συμπολίτες μας. 

Πώς κρίνετε την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων από τον Δήμο Γλυφάδας; Η απερχόμενη δημοτική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε;

Κάθε άλλο. Δυστυχώς, η Γλυφάδα είναι ουραγός στην απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το Μαρούσι, για παράδειγμα, απορρόφησε τα τελευταία χρόνια περίπου 90.000.000 ευρώ, ενώ άλλες μεγάλες πόλεις πάνω από 100.000.000. Η Γλυφάδα αξιοποίησε μετά βίας 18.000.000! Τα κοινοτικά κονδύλια, με τη σωστή διαχείριση, μπορούν στην κυριολεξία να μεταμορφώσουν έναν δήμο. Εχουμε και το σχέδιο και τη θέληση για να το κάνουμε αυτό.

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που έπεισε μια μεγάλη μερίδα Γλυφαδιωτών να στηρίξουν τον συνδυασμό σας;

Οι Γλυφαδιώτες αγκάλιασαν και στήριξαν τον συνδυασμό μας από την αρχή, γιατί δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες. Δείξαμε ότι φέρνουμε μια αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας στη Γλυφάδα. Αφήνουμε πίσω παλαιοκομματικές αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών και εισάγουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια παντού: στις διαδικασίες, στις αποφάσεις, στις προμήθειες. Το μοντέλο διοίκησης που προτείνουμε θα αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο. 

Ποια είναι η πρώτη σας δέσμευση που θα υλοποιήσετε εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος Γλυφάδας;

Πρώτη μας ενέργεια θα είναι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατάργησή τους για τις πολύτεκνες οικογένειες και τους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Πολλοί Γλυφαδιώτες έχουν πληγεί καίρια από την κρίση. Είναι υποχρέωσή μας να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Οχι με λόγια. Με πρακτικές και χειροπιαστές λύσεις. 

Ποια είναι η στιγμή που έμεινε χαραγμένη στον νου σας από την προεκλογική περίοδο; 

Ενας ευγενέστατος ηλικιωμένος συμπολίτης μας μάς ζήτησε να βάλουμε παγκάκι και στέγαστρο στη στάση του λεωφορείου όπου περίμενε όρθιος. Δική μας δέσμευση είναι η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας στη Γλυφάδα, όπως έχουν πράξει τόσες άλλες πόλεις της Αττικής, για τη γρήγορη κίνηση των πολιτών.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τις παρατάξεις που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου;

Θέλω να τους συγχαρώ για την άμιλλα και τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στις εκλογές, ανεξάρτητα από το ποια παράταξη επέλεξαν να ψηφίσουν. Πιστεύουμε στη σύνθεση δυνάμεων. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Γλυφαδιώτισσες και όλους τους Γλυφαδιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών. Τους ζητάμε να μελετήσουν το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας και να γνωρίσουν τους υποψηφίους μας. Να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Πηγή: εφημερίδα "δημοκρατία"
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ