2014-05-23 20:00:03
Φωτογραφία για ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μιλά σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να μιλά κι αυτός σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Και οι δύο αναμένεται να ανεβάσουν περαιτέρω τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων τους και κυρίως τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους δημοσκόπους βρίσκονται σε όλο το φάσμα της πολιτικής κλίμακας.

Κρίσιμες θεωρούνται από τα επιτελεία και των δύο κομμάτων οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής. Τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο εκλογικό σώμα θέματα όπως το «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ή οι δηλώσεις Σόιμπλε για το plan B για την ελληνική οικονομία.

Η Ν.Δ, με τη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα φιλοδοξεί να «κλέψει» τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής. Για πρώτη φορά η εξέδρα θα στηθεί μπροστά στην είσοδο του Μετρό και ο Πρωθυπουργός θα έχει στην πλάτη του το Κοινοβούλιο.


Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού είναι μεγάλη. Έχουν ήδη σταλεί SMS σε όλα τα οργανωμένα μέλη του κόμματος, ώστε να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση, ενώ θα έρθουν μέλη του κόμματος και από κοντινές πόλεις. Στόχος του Μαξίμου είναι να δοθεί το μήνυμα ότι ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, η Ν.Δ. μπορεί να κινητοποιεί κόσμο.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, θα ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους έναντι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις αναφορές του τελευταίου στα περί ελληνικής εξόδου από το ευρώ στο παρελθόν, σε σχέση και με Έλληνα πολιτικό, για τα δημοκρατικά φρονήματα του οποίου, όπως είπε, αμφιβάλλει. Ήδη το Γραφείο Τύπου του κόμματος, με ανακοίνωσή του, έδωσε το δείγμα γραφής για το τι θα επακολουθήσει. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ