2014-05-24 10:42:05
Φωτογραφία για Τέλος στις ''ελαττωματικές'' σχέσεις!
αν μία ευχάριστη συνάντηση κοριτσιών που ήθελαν να πουν τα νέα τους. Υπήρχε ρυθμός και η συνηθισμένη ροή της κουβέντας δε με προδιέθετε για όσα θα ακολουθούσαν. Μία και μόνο φράση ήταν αρκετή για να κάνει ο εγκέφαλος αυτό το κλικ που πάντα φοβάσαι πως θα γίνει τη στιγμή που δε χρειάζεται. Αυτό το κλικ που θα σου ανατρέψει το μέσα σου και θα βγάλει στην επιφάνεια αυτά που έχεις κρύψει κάπου εκεί βαθιά.

Πίνοντας κρύο τσάι λεμόνι στο Παγκράτι, φορώντας τζιν παντελόνι και λευκή μπλούζα άκουσα τη φράση ''Ό,τι δε σου κάνει πέταξέ το''.

 Είναι όπως τα παλιά ρολόγια που χαλάνε και τα φτιάχνεις όμως πάντα θα χάνουν 2 δευτερόλεπτα. Οι σχέσεις που δεν μας κάνουν θα είναι πάντα ''χαλασμένες'' όσες επισκευές κι αν κάνουμε, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουμε

Το ήξερα πως υπήρχαν στο ασυνείδητό μου αυτές οι λέξεις, όμως δεν είχα τη δύναμη να το παραδεχθώ κάποια χρόνια πριν. Πες το αδυναμία, πες το αναβλητικότητα, πες το βόλεμα. Είχα μείνει στάσιμη, σχεδόν ανήμπορη να αντιμετωπίσω κατά μέτωπο όσα με ''έτρωγαν''.


Η απάθεια δεν είναι λύση. Το να αφήνεις το πρόβλημα να υφίσταται δεν κάνει καλό σε εσένα την ίδια. Ξέρω, η μάχη της καταπολέμησης είναι σκληρή αλλά το μετά είναι λυτρωτικό. Η στιγμή της λύσης είναι ενοχλητικά επίπονη, όσο κι αν το έχεις προετοιμάσει. Θέλει δύναμη να αντέξεις και να πεις ''φτάνει πια''.

 Αυτό το ηρωικό ''φτάνει πια'' κολλά παντού. Στα ερωτικά, τα φιλικά, τα σχεσιακά, τα επαγγελματικά, τα οικογενειακά, τα οικονομικά. Ό,τι μπορεί να σε πηγαίνει πίσω αξίζει το ''φτάνει πια'' σου.

Όσο και να ωραιοποιείς καταστάσεις, όσο κι αν τις κρύβεις κάτω από το χαλί της ψυχής σου, όσο κι αν τις παλεύεις θα είναι πάντα ''ελλατωματικές''. Έκανες την προσπάθειά σου και δεν έγινε τίποτα; Φύγε όσο προλαβαίνεις. Απομακρύνσου κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πρέπει να απεμπλακείς από συνθήκες που δεν σου ταιριάζουν. Άνθρωποι και καταστάσεις που δεν επιδιορθώθηκαν την πρώτη χρειάζονται ξεκαθάρισμα και ''πέταμα''. Άφησε στο παρελθόν αυτά που σε καθυστερούν και σε βασανίζουν. Η ζωή είναι μικρή για να είναι κουραστική.

Βρες τη δύναμη και πράξε. Όσο καλός μάστορας κι αν είσαι οι ρωγμές θα είναι πάντα παρούσες, ακόμα κι αν τώρα δεν τις βλέπεις. Είναι εκεί για να σε ταλαιπωρούν και να σε στενοχωρούν. Γίνε ξεκάθαρη και πες αυτά που θέλεις επιτέλους όποιος κι αν είναι ο παραλήπτης των ερμηνειών σου. Κάντο για εσένα. Κάντο για τη δική σου ψυχική ισορροπία.

Επιτέλους δες το και λίγο εγωιστικά. Η ζωη ΣΟΥ θέλεις να είναι όμορφη και όχι γεμάτη ''γιατί''. Αν δεν το κάνεις τώρα το βάρος θα γίνεται μεγαλύτερο. Μέχρι πότε θα δείχνεις ανοχή; Πρέπει να σε προλάβεις. Μη επιτρέψεις στο ''γιατί δεν το έκανα τότε'' να κλείσει διαρκείας στο μέλλον σου. Η αναδρομή ας έχει μόνο ''ευτυχώς''.
cosmo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ