2014-05-24 13:14:03
Φωτογραφία για «ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!
Περίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα πάρουν μέρος στα σχεδιαζόμενα μέτρα ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στη Βραζιλία στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με 57.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 21.000 θα τεθούν σε επιφυλακή για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 322 εκατομμύρια δολάρια. Τα προβλήματα είναι αρκετά, καθώς εδώ και μήνες υπάρχουν ταραχές και απεργίες,κάτι που ανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης Χοσέ Εδουάρδο Καρντόσο να δηλώσει την εκτίμηση του, ότι οι τεράστιες διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου- ένα χρόνο πριν τη έναρξη της διοργάνωσης- δεν θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

«Η εντύπωσή μας είναι ότι τα προβλήματα θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Μπραζίλια. Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας, Σέσλο Αμορίμ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης στα σύνορα, τα ποτάμια, κατά μήκος της ακτογραμμής και του εναέριου χώρου.

Όπως εκτιμάται περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες δαπάνες θα δοθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ποσό το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Βραζιλιάνων οι οποίοι αντιδρούν με ογκώδεις διαδηλώσεις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ