2014-05-25 21:15:08
Φωτογραφία για Εξόφληση οφειλών με ευνοϊκούς όρους
Τη δυνατότητα εξόφλησης πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο της Πρέβεζας, εξαιρώντας μόνο πρόστιμα από αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες είχαν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, δίνει η ενεργοποίηση του άρθρου 51 του Ν. 4257.

Οι δημότες που έχουν οφειλές από μισθώματα, ύδρευση ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση προς το Δήμο μπορούν να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία της Πρέβεζας έως τις 14 Αυγούστου και να λάβουν αποδεικτικό δημοτικής ενημερότητας και άρση δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, εφόσον έχει καταβληθεί το 30% της ρυθμιζόμενης οφειλής.

Ο νόμος προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για την μείωση των προσαυξήσεων (οι οποίες σε περίπτωση καταβολής όλου του οφειλόμενου ποσού φτάνουν το 100%), ενώ καλύπτει το αίτημα πολλών πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν, λόγων οφειλών προς το Δήμο να λάβουν ενημερότητα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης τονίζει ότι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου νόμου ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ αφού τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αδυνατούν να καλύψουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.


«Μετά την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που ο Δήμος είχε προς τρίτους τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες που έχουν οφειλές και δεν μπορούν να λάβουν δημοτική ή φορολογική ενημερότητα να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους» τονίζει ο κ.Μπαΐλης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία την όλη διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, στα τηλέφωνα 2682360685-63.
epirusblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ