2014-05-25 22:57:08
Φωτογραφία για Για εκβιασμό και ληστεία κατηγορούνται ένας 43χρονος και μια 31χρονη
Με τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και της ληστείας συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο ιδιώτες, ένας 43χρονος και μία 31χρονη.

Ο 43χρονος, σε συνεννόηση και με τη συνδρομή της 31χρονης, απαιτούσε εκβιαστικά 10.000 ευρώ από ιδιώτη, επικαλούμενος απατηλούς ισχυρισμούς και απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και μελών της οικογένειας του. Μάλιστα, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 3.000 ευρώ, ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της 31χρονης.

Η έρευνα έγινε μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόταν εκβιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστο δράστη, που απαιτούσε 10.000 ευρώ, προκειμένου να του «αποκαλύψει» άτομα, που εμπλέκονταν σε ποινικά αδικήματα, που είχαν διαπραχθεί σε βάρος του, στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι με την υπόθεση ασχολήθηκε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξαιτίας της αναφοράς του αγνώστου σε στοιχεία της προανακριτικής – ποινικής διαδικασίας, που εκφράστηκαν υπόνοιες για εμπλοκή αστυνομικού-ων, οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν από την εξέλιξη – διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών αλλά και στη κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οκτώ κάρτες sim και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από την 31χρονη.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ