2014-05-27 09:59:06
Φωτογραφία για Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠ - γύρος 7ος
Συγκλονιστικό φινάλε στο Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠ 2014 με 4 σκακιστές να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες Τα κριτήρια ισοβαθμίας έδωσαν την πρωτιά στο τουρνουά στον Χρύσανθο Πούντζα παρά την ήττα του στον τελευταίο γύρο από τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ενώ στην δεύτερη θέση και Πρωταθλητής ΕΣΣΠ ανεδείχθει ο Βασίλης Κόκκαλης που έκανε ισοπαλία με τον Παναγιώτη Μασούρο και ήταν ο μοναδικός σκακιστής που τερμάτισε αήττητος. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Μασούρος που έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά, όπως και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος που κατετάγει τέταρτος.

Πρωταθλήτρια ΕΣΣΠ με 4/7 η Μαριτίνα Κοντογιάννη που μαζί με τον Κόκκαλη θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδας τον Αύγουστο στο Βραχάτι.

Στην 5η θέση ο Ισπανός Μανουέλ Ραμίρεζ με 5/7, έκτος ο Αλέξης Σπηλιόπουλος και έβδομος ο Μιχάλης Κόντης, επίσης με 5/7. Καλές εμφανίσεις έκαναν οι περισσότεροι νεαροί σκακιστές μας, δείγμα της ανόδου του επιπέδου του σκακιού στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.


Το τουρνουά διεξήχθει σε πολύ καλές συνθήκες και με άψογο κλίμα και κρίνεται κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένο. Ψυχή του τουρνουά ήταν ο διευθυντής αγώνων Παντελής Αθανασίου αλλά πολύ σημαντική και η βοήθεια αρκετών ανθρώπων του σκακιστικού Προμηθέα: οι διαιτητές Νάντια Κωνσταντοπούλου, Γιώργος Μανουσάκης και Νίκος Τσάκαλος, ο ταμίας της ΕΣΣΠ Στάθης Μακρίδης, οι φωτογράφοι του τουρνουά Λάζαρος Κουρβέλας και Χρήστος Τρανώρης, ο Γιώργος Λυμπέρης.

Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές στην πρωταθλήτρια ομάδα του φετινού ΠΟΑ, ΕΣ Αιγιαλείας και στις νικήτριες ομάδες του διασυλλογικού νεανικού πρωταθλήματος, ΣΟΠ, Ναύπακτο και Πατραϊκό.

Τις απονομές έκαναν ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου, καθηγητής Ιωάννης Ματσούκας, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταμάτης Αλαχιώτης, και οι καθηγητές του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Κοντογιάννης και Παύλος Κλεπετσάνης.

Τιμητική πλακέτα εκ μέρους της ΕΣΣΠ απένειμε ο πρώην πρόεδρός της Ανδρέας Πολυβίου στον καθηγητή Ιωάννη Ματσούκα για την προσφορά του στην επιστημονική έρευνα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ