2014-05-27 10:47:05
Φωτογραφία για Αδυνατούν τα ΗΕ να περιθάλψουν Σύρους πρόσφυγες με καρκίνο
Δεν είναι πλέον σε θέση να περιθάλψουν Σύρους πρόσφυγες που υποφέρουν από καρκίνο τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω κυρίως μεγάλων ελλείψεων σε χρηματοδότηση.

Το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας για τα εκατομμύρια των προσφύγων στα τρία και πλέον χρόνια που διαρκεί η κρίση στη Συρία αντιμετωπίζει πλέον τεράστιες δυσκολίες.

Ο Επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Υπάτης Αρμοστείας των ΗΕ για τους πρόσφυγες Πωλ Σπίγκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι γιατροί είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς με ιλαρά, αλλά δυστυχώς η παροχή βοήθειας σε όλους τους καρκινοπαθείς είναι αδύνατη.

Ο Σπίγκελ τόνισε ότι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίες οι γιατροί είναι καθημερινά αντιμέτωποι με το δίλημμα της παροχής βοήθειας στα άτομα με καρκίνο και πρέπει να λάβουν πολύ σκληρές αποφάσεις για το μέλλον αυτών των ανθρώπων ακριβώς γιατί δεν έχουν τα αναγκαία μέσα και χρηματοδοτικούς πόρους για να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.


Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση "The Lancet Oncology" εκατοντάδες πρόσφυγες σε Συρία και Ιορδανία δεν μπόρεσαν να λάβουν φροντίδα για τον καρκίνο. Η μελέτη έγινε με βάση περιστατικά στις δύο χώρες από το 2009 έως το 2012 και η συχνότερη μορφή καρκίνου είναι ο καρκίνος του μαστού.

Αναφέρεται ακόμη ότι στην Ιορδανία από τα 511 περιστατικά που είδαν οι γιατροί, προχώρησα με την παροχή φροντίδας σε μόνο 246 ασθενείς στο διάστημα 2010-2012.

Το κόστος για κάθε ασθενή με καρκίνο του μαστού είναι γύρω στα 15.500 ευρώ και οι γιατροί αντιμετωπίζουν τεράστιο δίλημμα και οι αποφάσεις τους λαμβάνονται ωμά με βάση την πρόγνωση του κάθε ασθενή και το πώς εκτιμούν οι γιατροί ότι θα εξελιχθεί η κατάστασή του.

Επίσης η μελέτη αναφέρει ότι οι αρχές της Ιορδανίας δαπάνησαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 γύρω στα 39 εκατομμύρια ευρώ για παροχή ιατρικής φροντίδας σε πρόσφυγες από τη Συρία.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ