2014-05-27 17:57:19
Φωτογραφία για Η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί σε φυλακές - ΕΛ.ΑΣ. και στα Δουμενά Καλαβρύτων!
Έντονο προβληματισμό πυροδοτούν τα υψηλά ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές, ενώ ερωτήματα προκαλεί και η εκλογική διείσδυση της εγκληματικής οργάνωσης στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ενας στους δέκα ψηφοφόρους ψήφισε τη Χρυσή Αυγή και την ανέδειξε τρίτη πολιτική δύναμη (με ποσοστό 9,4%) σε 28 από 56 εκλογικές περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας. Από την ανάλυση των δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, αίσθηση προκαλούν τα ποσοστά που έλαβε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, καθώς αγγίζουν το 46%. Την ίδια στιγμή, η ΧΑ διπλασίασε τις δυνάμεις της σε τόπους που έχουν βιώσει τη ναζιστική θηριωδία, όπως ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης.

Ούτε οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής, οι οποίες συγκλόνισαν και αφύπνισαν τον δημοκρατικό κόσμο, ούτε οι ποινικές διώξεις σε βάρος των πρωτοκλασάτων στελεχών της αλλά ούτε καν η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα εμπόδισαν ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος να ρίξει το μαύρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση που η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της και η πρώτη που ξεπερνά κατά 36 χιλιάδες το φράγμα των 500.000 ψηφοφόρων.

Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ