2014-05-27 23:39:45
Φωτογραφία για Το Πεντάγωνο ενέκρινε τον τύπο «2, 2, 2, 1»
Alfredo Jalife-Rahme (Μεξικό)       (μτφ. Κριστιάν)

Ο Στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής των Αρχηγών των Επιτελείων των Ε.Δ. των ΗΠΑ.Μια συνέντευξη του Αρχηγού του Επιτελείου Ε.Δ. των ΗΠΑ βεβαιώνει ότι τα στρατεύματά του αρνούνται να μπουν σε πόλεμο κατά της Ρωσίας και παραδέχεται ότι μπορεί να ξεπεραστούν μέσα σε δέκα χρόνια. Ο Στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ (Martin Dempsey) προτίθεται να χρησιμοποιήσει την επόμενη δεκαετία για να μην χαθεί η υπεροχή των ΗΠΑ έναντι του υπόλοιπου κόσμου.  Ωστόσο, οι παρατηρήσεις του δείχνουν το μεγάλο χάσμα μεταξύ της προκλητικής πολιτικής των νεοσυντηρητικών, η οποία προσπαθεί να σύρει τη Ρωσία σε έναν πόλεμο στην Ουκρανία, και από την άλλη, της πραγματικότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ .

Μία από τις συνέπειες των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τα «δυτικά» Κράτη είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας, του Πεκίνου και του Νέου Δελχί, ένα σφίξιμο που παίρνει δραματική όψη από τότε που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να παίξει το γεοενεργητικό χαρτί [ 1 ].


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μεγάλο μέρος των πολεμοχαρών "πολιτικών" της πολιτικής τάξης  -για να μην αναφέρουμε τους παραπληροφοριοδότες τους σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης-   δεν είναι όμως τόσο καλά ενημερωμένοι όσο ο στρατός, ο οποίος αφιερώνει, από στρατιωτική άποψη, ένα βαθύ θαυμασμό για τη Ρωσία και την Κίνα.

Έξι ημέρες πριν από τις 20 Μαΐου, ημερομηνία άφιξης του Πούτιν στη Σαγκάη, Τσάρου της παγκόσμιας γεοενεργητικής για επίσκεψη δύο ημερών, ο Στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ε. Δ. των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε μια διάλεξη με τίτλο «Αποσταθεροποιητική Άμυνα: η δυναμική ασφάλεια στην εποχή των νέων τεχνολογιών» προς τα μέλη του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council), μια δεξαμενή σκέψης εγγύς στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και στο ΝΑΤΟ που εδρεύει στην Ουάσιγκτον [ 2 ].

Κατά τη διάρκεια της πολύ ορθολογικής παρέμβασης του, ο Μάρτιν Ντέμσεϊ δήλωσε ότι «η Ρωσία και η Κίνα έγιναν δύο παγκόσμιοι βαρέων βαρών που μετράνε στις στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν τα μεγάλα παγκόσμια διακυβεύματα στο τομέα της ασφάλειας», επικηρύσσοντας ταυτόχρονα τη νέα γεωστρατηγική τριπολική τάξη που περιγράφεται σε αυτή τη στήλη [ 4 ].

Ο Μάρτιν Ντέμσεϊ εκτιμά ότι, στον στρατιωτικό τομέα, η «διαφθορά των δεδομένων» είναι «πιο ανησυχητική από την απουσία δεδομένων».

Εξήγησε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο κάθε αντίπαλος, πραγματικός ή δυνητικός, από μια διαφορετική οπτική γωνία, αφού ο κανένας από αυτούς «δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο στα διάφορα μέσα πίεσης».

Και επομένως, τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του νέου μιλιταρισμού των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι από τώρα και στο εξής η «ευελιξία» και η «καινοτομία».

Ο Στρατηγός ανακοίνωσε ότι θα παραστεί σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες [  InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ