2014-05-28 10:29:07
Φωτογραφία για Αναβαθμίζεται ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου των Σκοπίων
Ο διαχειριστής του αεροδρομίου των Σκοπίων, TAV, σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της πΓΔΜ, τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμα του νέου τερματικού σταθμού που κόστισε δεκάδες εκατ. ευρώ.

Ο ρυθμός των αναβαθμίσεων θα εξαρτηθεί από το αν ο ανάδοχος θα κατασκευάσει ένα τερματικό εμπορευμάτων στο Στιπ της πΓΔΜ στα βόρειο- ανατολικά, όπως περιγράφεται στην συμφωνία που υπογράφηκε με την κυβέρνηση της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το αεροδρόμιο εμπορευμάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TAV Holding, Σάνι Σενέρ, λέει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή αφού λάβουν τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για τα ρεύματα του αέρα και την επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου.

Η κατασκευή του αεροδρομίου εμπορευμάτων έχει καθυστερήσει για αρκετά χρόνια, επειδή οι ειδικοί δεν έχουν ολοκληρώσει τις μετεωρολογικές μελέτες στην περιοχή του Στιπ και Sveti Nikole. Η μελέτη αυτή θα δείξει ποια θα ήταν η ιδανική και ασφαλέστερη θέση για να κατασκευασθεί ο διάδρομος από- προσγειώσεων  και το αν η περιοχή είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο αεροδρόμιο.


"Ελπίζουμε ότι οι αρχές της πΓΔΜ θα ολοκληρώσουν  σύντομα τις επιθεωρήσεις. Εάν αποδειχθεί ότι η επιλεγμένη τοποθεσία είναι κατάλληλη για την κατασκευή του αεροδρομίου εμπορευμάτων, θα το κατασκευάσουμε εκεί. Εάν τα αποτελέσματα δείχνουν διαφορετικά, θα επενδύσουμε σε κάτι διαφορετικό, όπως η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου των Σκοπίων, διότι είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το αεροδρόμιο χρειάζεται να επεκταθεί περαιτέρω", δήλωσε ο κ. Σενέρ.

Ο πρόεδρος της TAV Holding είπε ότι η τουρκική εταιρεία έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 120 εκατ. ευρώ στα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Οχρίδας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η κατασκευή του αεροδρομίου του Στιπ θα κοστίσει ένα επιπλέον 60 εκ. ευρώ.

"Το ετήσιο κόστος και των δύο αεροδρομίων της πΓΔΜ ανέρχεται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση με τα άλλα αεροδρόμια στον κόσμο που λειτουργούν, είναι ένα πολύ μικρό ποσό. Ωστόσο, τα δύο αεροδρόμια είναι πολύ σημαντικά για εμάς, διότι η πΓΔΜ είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά με μεγάλες δυνατότητες και πραγματικά πιστεύω σε αυτήν", είπε

Ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Οχρίδας μέχρι στιγμής έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο αριθμός των επιβατών βάσει των δεδομένων αυξήθηκε κατά 42 % τον Απρίλιο. Πέρυσι, τα δύο αεροδρόμια της πΓΔΜ εξυπηρέτησαν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος.
balkans.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΜΠΑΣΙΜΟ»... ΙΝΤΕΡ ΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΜΠΑΣΙΜΟ»... ΙΝΤΕΡ ΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ