2014-05-28 15:21:29
Φωτογραφία για Εκδήλωση αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Δήμο Πεντέλης
"O Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως ένα... μάθημα για τον Ποντιακό Ελληνισμό, τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων." αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πεντέλης και συνεχίζει:

"Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια βίου Μάθηση» του Δήμου Πεντέλης για την εκμάθηση της Ποντιακής διδασκαλίας και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των μαθημάτων, ο Εθελοντής καθηγητής κ. Παυλίδης Αντώνης με την συμμετοχή των είκοσι τεσσάρων μαθητών του τμήματος, πραγματοποίησαν μια ανοιχτή διδασκαλία, στο τέλος της οποίας οι ακροατές συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. Η χορωδία του 1ου- 6ου Δημοτικού σχολείου Μελισσίων μας ταξίδεψε μουσικά στις αλησμόνητες Πατρίδες.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι: «Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν, οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι νεκροί. Τέτοιες στιγμές είναι ανάγκη οι λαοί να βγαίνουν μπροστά από τις ηγεσίες τους διακηρύσσοντας αγωνιστικά τα αυτονόητα» Τέλος με εμφαντικό λόγο δήλωσε «Θα αντισταθούμε στην καταστροφική λήθη που η σιωπή μας στηρίζει».


Στην εκδήλωση τιμή και μνήμης των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Τομπουλίδης Δημήτρης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανθρώπινη Πολιτεία κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Γαλανίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων κ. Καλαϊτζίδης Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπούσουλα Άντα και Μούστρης Παναγιώτης, οι Τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Τζαμτζής Δημήτρης και Φραντζής Απόστολος, γονείς και φίλοι των μαθητών της χορωδίας και δημότες." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ