2014-05-28 23:25:03
Φωτογραφία για Στις 27 Ιουνίου 'η εποχή digea στην Αρκαδία
Αν και μέχρι χθες ξέραμε ότι "η εποχή digea" στην Αρκαδία θα ισχύσει από τις 30 Μαΐου, πλέον σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανακοινώθηκε αλλάζει η ημερομηνία για το πρώτο switch – off στην Πελοπόννησο!

Έτσι λοιπόν στις 27 Ιουνίου τελικά θα ενεργοποιηθούν τα 19 κέντρα εκπομπής, όπως ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων, που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τότε να βλέπουμε τα κανάλια χωρίς να χρειάζεται αποκωδικοποιητής ή ενσωματωμένος δέκτης στις τηλεοράσεις μας.

Στην ιστοσελίδα www.digea.gr υπάρχουν πληροφορίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Για την Αρκαδία, προβλέπονται κέντρα εκπομπής στην Ασέα, στα Δολιανά και στο Λεβίδι.

Κάποιες δύσκολές περιοχές της Γορτυνίας και της Κυνουρίας θα εξυπηρετούνται από τα κέντρα των γειτονικών νομών.

Έτσι λοιπόν από τις 27 Ιουνίου θα πρέπει όλοι να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή εκτός αν η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο δέκτη, δηλαδή εκτός από αυτούς που διαθέτουν τηλεόραση της τελευταίες τετραετίας.

Η τιμή ενός αποκωδικοποιητή διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και κυμαίνεται μεταξύ 20 - 100 ευρώ. Εκτός από αποκωδικοποιητή χρειάζεστε και ένα καλώδιο που θα τον συνδέει με την τηλεόραση.

Σε πρώτη φάση θα μπορούμε να δούμε μόνο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (Mega, Ant1, Star, Alpha κτλ). Για τη ΝΕΡΙΤ θα υπάρξει άλλος πάροχος.

Στην Αρκαδία τα κανάλια θα εκπέμπουν στο κανάλι 23, κάποιες περιοχές στη Γορτυνία στο 22 και κάποιες στην Κυνουρία στο 25, αφού θα λαμβάνουν σήμα από πομπούς γειτονικών νομών.

parapolitikaargolida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ