2014-05-29 09:41:06
Φωτογραφία για Τένις: Ζήτω η διαφορετικότητα
Το τένις όπως και ο αθλητισμός γενικότερα δεν απευθύνεται μόνο στους αδύνατους. Υπάρχει θέση για όλους όσους το σώμα τους είναι διαφορετικό. Ειδικά αν είναι ταλαντούχοι.

Τη Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, πρώην Νο1 τενίστρια με περισσότερα από 20.000.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα, την φώναζαν "φορτηγό" στο σχολείο, ενώ ας μη ξεχνάμε τι ακούει η Σερένα Γουίλιαμς γιατί το σώμα της είναι διαφορετικό.

Περίπου τον ίδιο σωματότυπο και (μακάρι) το ίδιο ταλέντο έχει και η Τέιλορ Τάουνσεντ. Η 18χρονη Αμερικανίδα που "ζέστανε" μια δύσκολη μέρα στο Ρολάν Γκαρός μετά τον αποκλεισμό της Σερένα. Στο ντεμπούτο της σε Grand Slam έφτασε ήδη στον 3ο γύρο, κερδίζοντας πρώτα την επίσης Αμερικανίδα Βάνια Κινγκ και στη συνέχεια την καλύτερη Γαλλίδα παίκτρια και Νο21 στον κόσμο, Αλιζέ Κορνέ.

Η Τάουνσεντ, αριστερόχειρας που παίζει συχνά σερβίς-βολέ, προπονείται υπό τις οδηγίες της πρώην φιναλίστ του Γουίμπλεντον, Ζίνα Γκάρισον. Παρών είναι και ο Καμάου Μάρεϊ, προπονητής της από όταν ήταν έξι ετών.


Η ίδια η Γκάρισον αναζήτησε την Τάουνσεντ όταν διάβασε τα δημοσιεύματα για το βάρος της. Και η ίδια περιγράφει στην αυτοβιογραφία της την περιπέτεια της με τη βουλιμία κατά τη διάρκεια της καριέρας της. "Έχει γίνει σκληρή. Παίρνει καθετί αρνητικό και το μετατρέπει σε θετικό".

Μολονότι είχε κατακτήσει το 2012 το Αυστραλιανό Όπεν στα τζούνιορ στα δεκαπέντε της χρόνια και ήταν η Νο1 παίκτρια στον κόσμο η αμερικανική ομοσπονδία τένις ήθελε να την κρατήσει μακριά από το Αμερικανικό Όπεν για να την τιμωρήσει για τη φυσική της κατάσταση. Η ίδια δήλωσε συμμετοχή και έφτασε στα προημιτελικά. Φυσικά η ιστορία της δεν ήταν δυνατό να μην φτάσει στον αμερικανικό Τύπο.

Σήμερα προπονείται σε δημόσια γήπεδα στο Σικάγο και στην Ουάσινγκτον. Όχι για πολύ, όπως λέει η Γκάρισον "η Τέιλορ κατάλαβε πως είναι μια χαρά. Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο σώματος. Προκαλώ τις άλλες τενίστριες που την κρίνουν άσχημα να κάνουν στο κορτ αυτά που κάνει η Τέιλορ".

Μένει να δούμε αν η Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ-Ναβάρο θα γίνει το επόμενο "θύμα" της Τάουνσεντ.
sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ