2014-05-29 11:41:03
Φωτογραφία για ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ (VIDEO)
Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να καταθέσει την παραίτησή του στα όργανα προκειμένου να λάβουν εκείνα τις τελικές αποφάσεις έχει προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στη ΔΗΜΑΡ, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, δεδομένου ότι η ηγεσία ελέγχει την πλειοψηφία σε αυτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα'', ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε νωρίς χθες στους συνεργάτες του για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του και οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες: Ο Σπ.Λυκούδης εξέφρασε την αντίθεσή του, ο Δημ. Χατζησωκράτης σχολίασε ότι πρέπει μεν ως αρχηγός να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά το τι θα πράξει είναι δική του απόφαση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ''Έθνος'', στελέχη της ηγετικής ομάδας αναφέρουν ότι ο κ. Κουβέλης έλαβε την απόφαση αυτή μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όπως ο Γρ. Ψαριανός και ο Β. Οικονόμου. Με την προαναγγελία της παραίτησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Κουβέλης απαντά στους επικριτές του αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και επί της ουσίας καλεί όποιο στέλεχος επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής του κόμματος.


Η ηγετική ομάδα όμως κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία τόσο στην Κεντρική Επιτροπή όσο και στο Συνέδριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ τα συλλογικά όργανα δεν πρόκειται να κάνουν αποδεκτή την παραίτηση Κουβέλη μετατρέποντας τη διαδικασία σε επαναβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Λυκούδης έχει κάνει γνωστό στον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά μόνο αλλαγής πολιτικής και δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία.

Εντονες ήταν και οι δημόσιες αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος για την ανακοίνωση της παραίτησης Κουβέλη. Ο Βασίλης Οικονόμου σε συνέντευξή του ευχήθηκε να μην είναι προσχηματική η παραίτηση Κουβέλη, ζητώντας από το κόμμα να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο για την Κεντροαριστερά με την ''ΕΛΙΑ'' και το ''Ποτάμι''.

Σε αντίθετη κατεύθυνση, ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο TVXS.gr, αναφέρει ότι το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την παραίτηση του Φ. Κουβέλη είπε: «Δεν θα ήταν δίκαιο για τον Φ. Κουβέλη ένα Συνέδριο που θα του ζητά να μην παραιτηθεί. Εχει μια ιστορία ο άνθρωπος και τον τιμά αυτό που έκανε. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πρέπει να έχουν χαρακτήρα διαδοχής όχι επαναβεβαίωσης. Δεν του ζήτησε κανείς να παραιτηθεί αλλά το έκανε», ανέφερε με νόημα ο Γιάννης Πανούσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα'', ο Γ. Πανούσης φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά μια υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

ΑΜΠΕ/ΔΟΛ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ