2014-05-30 06:58:04
Φωτογραφία για Προβλήματα προκάλεσε το ισχυρό μπουρίνι με χαλαζόπτωση σε Βόλο και Μαγνησία
Αρκετά προβλήματα προκάλεσε το ισχυρό μπουρίνι με χαλαζόπτωση που έπληξε το Βόλο στις 15.50 χθες και διήρκεσε για πέντε λεπτά της ώρας, με δυνατό αέρα που συνοδευόταν από πολύ έντονη βροχόπτωση. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και η κατάσταση, ελέγχεται πλήρως, αν και στη Σκιάθο κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε δασική έκταση που είναι σε εξέλιξη. Από τα αξιοσημείωτα περιστατικά, μια περιστατική διακοπή ρεύματος, που είχε αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε ασανσέρ το πόδι ενός 11χρονου κοριτσιού και οι πυροσβέστες να αναγκαστούν να κόψουν την πόρτα του ασανσέρ για να απεγκλωβίσουν το παιδί, που είναι καλά στην υγεία του, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στην περιοχή ανάμεσα σε Αερινό, Κοκκίνα, Αγ. Δημήτριο και Παλιούρι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 20 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και δρόμους, ειδικά στη συνοικία Νεάπολης, όπου τα φύλλα εμπόδιζαν τα φρεάτια να απορροφήσουν τη μεγάλη ποσότητα νερού, που έπεσε σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών.


Με το που σταμάτησε η έντονη βροχή, σε επιφυλακή και στους δρόμους βρέθηκαν περίπου 25 πυροσβέστες (τέσσερα συνεργεία απαντλήσεων) καθώς και όλα τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας, ενώ κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Τα σημαντικότερα περιστατικά αφορούν την απάντληση νερών σε τρία υπόγεια, καθώς και μεγάλου όγκου νερού στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, αλλά και περιστατικά πλημμύρας δρόμων στη Νεάπολη, όπου υπήρξε συνεργασία Πυροσβεστικής και Δήμου Βόλου και τα προβλήματα λύθηκαν σχετικά νωρίς.

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής και του Δήμου Βόλου βρισκόταν μέχρι τη νύχτα σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού.

Εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ

Λόγω στιγμιαίας διακοπής του ρεύματος, σε φροντιστήριο επί της οδού Αντωνοπούλου 48, στο Βόλο, κινδύνεψε ένα 11χρονο κοριτσάκι, το πόδι του οποίου εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ.

Επί τόπου πήγε συνεργείο της Πυροσβεστικής, που αναγκάστηκε να κόψει την πόρτα του ασανσέρ, για να απεγκλωβίσει το πόδι του παιδιού. Στις 5.50, που οι πυροσβέστες τελείωσαν το έργο τους, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε το κορίτσι στο Νοσοκομείο για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Φωτιά από κεραυνό στη Σκιάθο

Φωτιά σε δασική έκταση, στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος, λίγο πριν το Κάστρο, προκάλεσε κεραυνός στη Σκιάθο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική και στο Δήμο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18.30 και επί τόπου πήγαν 15 πυροσβέστες και 15 υπάλληλοι του Δήμου, που έδωσαν μάχη για να την περιορίσουν και αυτή την ώρα είναι υπό μερικό έλεγχο.

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες

Μεγάλη καταστροφή προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση σήμερα στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλεται από Αερινό, Κοκκίνα, Αγ. Δημήτριο και Παλιούρι, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Οι καλλιέργειες που επλήγησαν περισσότερο αφορούν σε βιομηχανική τομάτα, αραβόσιτο, βαμβάκι, σίτο, κριθάρι, κηπευτικά καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες και εκτείνονται σε επιφάνεια 15 έως 20.000 στρεμμάτων.

Επιτόπου μετέβη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέτρος Μπατζιάκας, ενώ κατόπιν σχετικής εντολής του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κου Αργύρη Μποτού στην πληγείσα περιοχή έσπευσε και εκτιμητής του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει άμεσα εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν και στην περιοχή της Δράκειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει σε επαγρύπνηση επί του θέματος με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη να ενημερώνεται σε άμεση συνεννόηση με τους πληγέντες, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές με κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και αποζημιώσεων.
magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ