2014-05-30 10:35:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων
«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο Μπόρσι, όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο «έφυγε» στον κατεστραμμένο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό και έπεσε στο γκρεμό, σε βάθος 25 μέτρα. Ευτυχώς οι δύο επιβαίνοντες πρόλαβαν να «πεταχτούν» από το όχημα, πριν αρχίσει να κατρακυλά στον γκρεμό.

Ωστόσο, το περιστατικό αυτό υπενθύμισε, για ακόμα μία φορά, στους κατοίκους της περιοχής ότι παίζουν καθημερινά με τις ζωές τους! Ο δρόμος παραμένει κλειστός εδώ και τρείς μήνες, ενώ το κατολισθητικό φαινόμενο που τον έχει καταστρέψει δεν έχει κοπάσει ακόμα!

Ο δρόμος έχει «βουλιάξει» ενάμισι και πλέον μέτρο, ενώ οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν άλλο δρόμο για να πάνε στα χωράφια και στις καλλιέργειές τους. Έτσι, καθημερινά, ρισκάρουν τις ζωές τους για περνούν από αυτόν «Είμαστε αποκλεισμένοι δεν μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας, στα σπίτια μας, στα χωράφια μας» λέει ο κ. Γιάννης Τσαγρής και συνεχίσει: «Παίζουμε κάθε μέρα κορώνα – γράμματα τις ζωές μας. Αν συνεχίσουμε έτσι είναι σίγουρο ότι κάποιος θα σκοτωθεί».


Στο σημείο στήθηκε ολόκληρη «επιχείρηση» από νωρίς το πρωί για την ανάσυρση του αυτοκινήτου από το γκρεμό, ενώ «παρών» ήταν και ο νέος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπορσίου κ. Χρήστος Παναγόπουλος ο οποίος είπε στο Patrisnews.com: «Παρ’ όλες τις αιτήσεις που έχουμε κάνει στην Περιφέρεια και στον δήμαρχο και στο δήμο Ήλιδας αλλά δεν έχουμε δει το παραμικρό αποτέλεσμα. Σήμερα είχαμε ένα ατύχημα που ευτυχώς δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν τόσα στρέμματα καλλιεργειών και ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στα χωράφια του. Σε λίγες μέρες ξεκινά η συγκομιδή του πεπονιού, πως θα γίνει; Παρά τις αλλεπάλληλες επαφές μας με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Ας αφήσει λοιπόν τους πανηγυρισμούς της επανεκλογής τους και ας δει το πρόβλημα από τώρα».

Στο σημείο της παραλίγο τραγωδίας βρέθηκε και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ανδρέας Μίγκος ο οποίος είπε στο Patrisnews.com: «Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον κόσμο για τουλάχιστον τρεις μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Από την Περιφέρεια έχουν στείλει έγγραφο στο δήμο ότι πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο, ήρθε γεωλόγος και το εξέτασε αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Οι κάτοικοι θέλουν να γίνει μια παράκαμψη για να μπορούν να πηγαίνουν στις καλλιέργειές τους, υπάρχουν πάνω από 1.000 στρέμματα καλλιέργειες καρπούζι και πεπόνι και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Σήμερα έγινε ένα ατύχημα, έπεσε ένα αγροτικό αυτοκίνητο στο γκρεμό σε βάθος τουλάχιστον 20-25 μέτρα, αλλά πρόλαβε και πήδηξε έξω. Ο δήμος πρέπει να κάνει κάτι, να μην περιμένει να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και ίσως η Περιφέρεια να μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί αν συνεχιστεί, θα θρηνήσουμε θύματα».

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ