2014-05-31 10:46:43
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Νέα δόση ναι αλλά με νέα μέτρα
Στα 5 δισ. το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2015-2016, εκτιμά το ΔΝΤ. Ζητά νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και παράταση στα «χαράτσια». Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΔΝΤ μπορεί να ενέκρινε τη δόση των 3,4 δισ. ευρώ αλλά στην έκθεση του, που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η αξιολόγηση αναφέρει:

• Την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού έναντι των στόχων ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 και 3 δισ. ευρώ για το 2016

• Την παράταση της έκτακτης εισφοράς για τουλάχιστον μία διετία ακόμη

• Την εφαρμογή νέων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό

Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Άκουσα ήδη ορισμένους να μιλάνε για δημοσιονομικό κενό ύψος 7 δισ. Κάνουν λάθος και αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται και είναι σωρευτικοί» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Με ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε την έγκριση της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ και αναφέρθηκε μόνο στο φετινό προϋπολογισμό. «Η έκθεση αναφέρει ρητά ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι σε καλό δρόμο και ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα, όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Real
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ