2014-06-02 10:39:06
Φωτογραφία για Εκπαιδευτική ενημέρωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Το προσωπικό μας στην Αθήνα δέχθηκε εκπαιδευτική ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Σαββατοκύριακο 31/05 - 01/06. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε είναι η εξής 1) Τύποι φωτιάς και πρόληψη (αέριων ή υγρών καυσίμων, εύφλεκτων υλικών και μετάλλων, ηλεκτρική, χημική κλπ).

2) Λήψη μέτρων πριν την κατάσβεση.

3) Θεωρητική προσέγγιση της πυρόσβεσης, της διάσωσης, της προληπτικής πυροπροστασίας, των κινδύνων πυρός (δασική, αστική, βιομηχανική), τροχαίων ατυχημάτων, απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες στους τομείς ευθύνης μας και κινήσεις εκκένωσης χώρων χωρίς πρόκληση πανικού διατηρώντας την ψυχραιμία μας αλλά και των άλλων πολιτών.

4) Θεωρητική και πρακτική επαφή με τους στατικούς πυροσβεστικούς κρουνούς, τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό τους. Όχημα κατάσβεσης όπως επίσης και όχημα θεομηνιών και καταστροφών. Οι εκπαιδευόμενοι μετά την γνωριμία τους με τα οχήματα και τον εξοπλισμό τους, πέρασαν σε πρακτική εφαρμογή κατάσβεσης με όλες τις μάνικες πυρόσβεσης, των πυροσβεστικών κρουνών αλλά και των φορητών μέσων.


5) Θεωρητική προσέγγιση αλλά και πρακτική εφαρμογή κατάσβεσης πυρκαγιάς με παντός τύπου πυροσβεστήρων. (Αφρού, ξηράς σκόνης, ακόμη και διοξειδίου του Άνθρακος).

6) Έμφαση στο κράτημα των πυροσβεστήρων και των μανικών (με maximum πίεση) όπως επίσης και άμεσο τίναγμα - ξεδίπλωμα και δίπλωμά τους.

7) Θεωρία για την στατικότητα και την πυρασφάλεια - πυροπροστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων

8) Τρόποι προσέγγισης μιας αρκετά δυνατής ή χαμηλής φωτιάς με πυροσβεστήρα.

9) Τρόποι προσέγγισης ή αποφυγής ενός χώρου που έχει εκδηλωθεί φωτιά.

10) Μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης και δυσλειτουργίες. Πως αντιδρούμε εμείς σε αυτή την περίπτωση.

11) Ενημέρωση για τις εγκαταστάσεις πυρόσβεσης κτηρίων (Σύστημα πυρανίχνευσης, ηχητικός και οπτικός συναγερμός, αυτόματο σύστημα κατάσβεσης με νερό, πυροσβεστικές φωλιές, φορητοί πυροσβεστήρες, σύστημα πυρόσβεσης με αέριο διοξειδίου του άνθρακος, ή άλλου είδους ειδικό αέριο για χώρους με ηλεκτρονικές ή ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, άμμος, φτυάρια κλπ.)

12) Κατάλληλος και ειδικός ρουχισμός προσέγγισης διαφορετικών τύπων πυρκαγιών.

13) Ενημέρωση για τον κίνδυνο της υγείας μας και του αναπνευστικού μας συστήματος λόγω των χημικών ενώσεων και υπολειμμάτων κατά την διάρκεια της φωτιάς αλλά και κατά το τέλος της όπως επίσης και για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.

Ευχαριστούμε θερμά, τους Διοικητές & Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος Πειραιά, για την άρτια εξυπηρέτηση & ενημέρωση, καθώς και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθ΄όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης, βοηθώντας σημαντικά τους υπαλλήλους μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα πυρασφάλειας.

Πηγή: deltacosmos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ