2014-06-02 11:55:22
Φωτογραφία για ΡΕΠΟΥΣΗ: ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Η ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)
«Η Δημοκρατική Αριστερά θα έπρεπε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. «Όποιος αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ από μια συνεργασία στην Αριστερά είναι σαν να μην αναγνωρίζει την πολιτική πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Ρεπούση, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να συμβάλλει σε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ». «Συντριβή» για την οποία έχουν όλοι το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, χαρακτήρισε την εκλογική επίδοση της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές και συνέχισε λέγοντας:

«Πρώτα ο πρόεδρος και μετά η εκτελεστική επιτροπή. Γι' αυτό πρέπει τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στην επόμενη συνεδρίασή μας την Κυριακή».


''Δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τη Δημοκρατική Αριστερά και το ''Ποτάμι'', με στόχο την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αφού οι πρώτες αντιδράσεις και από τα δύο κόμματα ήταν αρνητικές''. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να δει τον Φώτη Κουβέλη υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ διευκρίνισε ότι η Προεδρική εκλογή δεν θα πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικά παζάρια.

Από την άλλη, δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τη Δημοκρατική Αριστερά και το ''Ποτάμι'', με στόχο την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αφού οι πρώτες αντιδράσεις και από τα δύο κόμματα ήταν αρνητικές. 

«Δεν πιστεύω σε ευκαιριακές συμπράξεις και σε άθροισμα των ποσοστών κομμάτων που συμπορεύονται. Αν απλώς συμπορευτούμε, το 8% της ''Ελιάς'', το 6,6% του ''Ποταμιού'' και το 1,2% της ΔΗΜΑΡ δεν κάνουν κατ' ανάγκη 15,8%, ίσως είναι πολύ λιγότερο» δήλωσε στη ''Realnews'' ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας σχολίασε, μιλώντας στον ''Real FM'':  «Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Οι κ. Θεοδωράκης και Μαχαίρας απάντησαν στο άνοιγμα στο οποίο προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα δύο κόμματα, μέσω συνέντευξής του στο ''Έθνος της Κυριακής''. 

Ωστόσο, καθ' οδόν προς το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να απευθύνει νέο προσκλητήριο συνεργασίας προς το ''Ποτάμι'', τη ΔΗΜΑΡ, προς αποστασιοποιημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την Πρωτοβουλία των ''58''.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ήδη έχει ξεκινήσει συναντήσεις με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να διερευνήσει σε ποιον βαθμό ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παράταξης.

Την ίδια στιγμή, κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ''Ελιάς'' μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Μπίστη, με αφορμή τα όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή της στη ''Realnews''. «Η ''Ελιά'' δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της ''Ελιάς'', ποσοστό που κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια, αυτό το ποσοστό είναι από το DNA του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Μπίστη, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook. «Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά. Συνειδητοποιούν την σημασία της ''Ελιάς'' για την επιβίωση της παράταξης, συνειδητοποιούν ότι κάτω από αυτήν την ομπρέλα και μόνο επιτεύχθηκε όση συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκε και κυρίως συνειδητοποιούν ότι η σύγχρονη κεντροαριστερά θα συγκροτηθεί με μεγάλες υπερβάσεις, η πρώτη ήταν η ''Ελιά'' και όχι με επίδειξη κομματικού πατριωτισμού και ψευδαισθήσεις για περασμένα μεγαλεία» έγραψε ο Ν.Μπίστης, σημειώνοντας: 

«Τα στελέχη της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν από κοινού την μάχη της ''Ελιάς'' παρατηρούσαν περίεργες συμπεριφορές, σιωπές που έσπασαν μόνο όταν ήταν φανερό ότι η επιχείρηση ''Ελιά στο 5%'' απέτυχε. Και τότε μπήκε σε εφαρμογή η επιχείρηση ''ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά'' την οποία διατύπωσε ο κ. Ρέππας και συνεχίζει η κυρία Γεννηματά. 

»Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ διά της κυρίας Κοππά. Ήταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η ''Ελιά'' και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη ή τις αστοχίες μιας ομάδας από τους ''58''. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της ''Ελιάς'' και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την ''επόμενη μέρα''. Για αυτό και επιδόθηκαν με πάθος στην απολίτικη επίθεση κατά Βενιζέλου, θεωρώντας τον εμπόδιο στις επιδιώξεις τους και εύκολο στόχο».

Θέλοντας, όπως λέει, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα γιατί «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», ο Ν. Μπίστης επισημαίνει: 

«Η υπόθεση της σύγχρονης κεντροαριστεράς μας αφορά όλους εξίσου. Ούτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία και μόνη άποψη, ούτε στον ευρύτερο χώρο. Ο μόνος κατά συνέπεια βατός δρόμος, είναι αυτός της συνεννόησης και του διαλόγου με όλους που θα καταλήξει με διαδικασίες που θα συναποφασίσουμε στο ιδρυτικό Συνέδριο της Κεντροαριστεράς. Η εμπειρία της ''Ελιάς'' είναι πολύτιμη πρώτη ύλη. Σε αυτή την διαδρομή προς το ιδρυτικό Συνέδριο χρειάζονται όλοι. Και η κυρία Γεννηματά και ο κύριος Ρέππας και ο κύριος Μωραΐτης και άλλοι. Όλα τα βαγόνια χρειάζονται, αρκεί βέβαια να μπαίνουν στις ίδιες ράγες και να μην δημιουργούν προβλήματα στην ατμομηχανή».

Η αναφορά του Ν. Μπίστη στον Θ. Μωραΐτη έγινε λόγω της δήλωσης του δεύτερου σε συνέντευξή του στο «Καρφί», ότι «απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και δεν θα λειτουργήσει ως κομπάρσος, συνομιλητής παραγοντίσκων και πολιτικών σχημάτων-σφραγίδα».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέοι φόβοι της Bilderberg
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέοι φόβοι της Bilderberg
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ