2014-06-02 18:00:15
Φωτογραφία για Έχετε αποκλείσει την αγορά δίλιτρου μεταχειρισμένου; Ξανασκεφτείτε το!
Bmw 520i Ε39

Στην εποχή μας που η καλή μας κυβέρνηση θεωρεί ότι η κατοχή ενός δίλιτρου αυτοκινήτου είναι είδος πολυτελείας, τα αυτοκίνητα αυτού του κυβισμού έχουν απαξιωθεί πλήρως. Πολλά μοντέλα που αγοράστηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πωλούνται για ένα "κομμάτι ψωμί" σήμερα! Και όλα αυτά γιατί η κατοχή ενός αυτοκινήτου με κινητήρια 2000 κυβικών συνεπάγεται 660 ευρώ τέλη κυκλοφορίας + έκτακτη εισφορά που κυμαίνεται από 330 ευρώ έως 0 για αυτοκίνητα άνω της δεκαετίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν πραγματικά αξιόλογα αυτοκίνητα με κυβισμό 2 λίτρων που κοστίζουν πολύ πολύ λιγότερο από την τιμή αγοράστηκαν καινούργια και αξίζει η αγορά τους ακόμη και σήμερα!

Alfa Romeo GT

Αν το σκεφτεί κανείς πιο ψύχραιμα και πάρει χαρτί και μολύβι, η κατοχή ενός δίλιτρου αυτοκινήτου μεγαλύτερου της δεκαετίας (άρα 0 ευρώ έκτακτη εισφορά) σε σύγκριση με ένα 1,8 λίτρων κοστίζει 660-300 = 330 ευρώ περισσότερα σε τέλη κυκλοφορίας
. Αν το διαιρέσουμε το ποσό αυτό δια 12 έχουμε ένα ποσό των 27,5 ευρώ. Τόσο περισσότερο θα μας βγαίνει το μήνα η κατοχή ενός δίλιτρου! Το τεκμήριο ενός τέτοιου αυτοκινήτου άνω της δεκαετίας είναι στα 4400 ευρώ που πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικό. Η ασφάλιση του είναι επίσης λίγο ακριβότερη από τα 1800άρια, χωρίς οι διαφορές να είναι υπερβολικές. Ωστόσο θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω με την χαμηλότερη τιμή κτήσης του σε σύγκριση με αντίστοιχα 1800άρια και 1600άρια αλλά και με την οδηγική απόλαυση που θα μας προσφέρει απλόχερα!

ΔΕΙΤΕ παρακάτω κάποια πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα με κυβισμό 2000+ κυβικών που μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα καταβάλλοντας ελάχιστα για την αξία τους χρήματα:

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο Carblogger.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ>>
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΝ... ΠΑΕΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΜΠΟΝΓΚ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΝ... ΠΑΕΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΜΠΟΝΓΚ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ