2014-06-02 18:12:49
Φωτογραφία για Σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στο ΄΄Βλαχογιάννειο΄΄ μουσείο της Βέροιας
Την Δευτέρα σπουδαστές της ΄΄Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων΄΄ (ΣΣΕ) ,επισκέφτηκαν την πόλη της Βέροιας , και ως πρώτο σταθμό των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους επισκέψεων σε μουσεία και αξιοθέατα του Ν.Ημαθίας, ήταν και η επίσκεψη τους στο ΄΄Βλαχογιάννειο΄΄ μουσείο.

Τους Ευέλπιδες υποδέχτηκε στο μουσείο ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης κ.Κανέλλος Ντόντος, και με την ιδιότητα του απόστρατου αξ\κου (ΣΜΥ τάξη1984) , τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης της Βέροιας, και του νεοκλασικού κτηρίου όπου στεγάζεται το μουσείο, και στη συνέχεια ακολούθησε η ξενάγηση εντός του μουσείου ,στα εκθέματα που εκτίθενται στους δύο ορόφους . Οι Ευέλπιδες μαζί με τους συνοδούς αξ\κους και πολίτες, περιηγήθηκαν εντός του μουσείου, οι οποίοι κατά κοινή τους ομολογία δεν ανέμεναν η πόλη της Βέροιας να διαθέτει ένα τέτοιο μουσείο, το οποίο να διαθέτει τόσα εκθέματα, και μάλιστα πολλά από αυτά να είναι σπάνια.


Η ξενάγηση διήρκεσε αρκετή ώρα καθώς οι Ευέλπιδες ως μελλοντικοί αξ\κοι και γνώστες της Ελληνικής ιστορίας, καθόλη την διάρκεια της ξενάγησης σχολίαζαν, ρωτούσαν και ανέλυαν μέσω των εκθεμάτων του μουσείου την ιστορική εξέλιξη αυτών, και τους εντυπωσίασε το γεγονός πως η σειρά των εκθεμάτων ήταν αυτή που τους οδηγούσε νοερά και σταδιακά από τον Μακεδονικό Αγώνα έως τις μέρες μας ,με εκθέματα και  αντικείμενα πλήρως ιστορικά τεκμηριωμένα. Το τέλος της επίσκεψης έληξε με την λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών, και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Στο παρακάτω ‘’link’’ μπορεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφτεί διαδικτυακά το ΄΄Βλαχογιάννειο΄΄ μουσείο, και να μάθει τα πάντα γύρω από το μουσείο, τα εκθέματα, και τον ίδιο τον συλλέκτη 

 http://www.historicalcollector.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ