2014-06-03 16:09:11
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ
«Ο φημολογούμενος ανασχηματισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως το φύλλο συκής για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, ούτε μπορεί να συγκαλύψει τη βαθιά απομόνωση της κυβέρνησης από την κοινωνία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημένοντας ότι: «Η απομάκρυνση Στουρνάρα από τη θέση του ΥΠΟΙΚ δεν συνιστά αλλαγή πλεύσης από τον αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων, από τον οποίο ο κ. Σαμαράς δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό. Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές. Η καταδίκη της πολιτικής λιτότητας και των εκφραστών της ήταν ξεκάθαρη. Αυτό δεν αλλάζει με ανέξοδα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Για το ίδιο θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στον Alpha 989 ότι η κυβέρνηση «που παριστάνει ότι διώχνει την τρόικα και σκίζει το μνημόνιο, έχει δεσμεύσει τη χώρα και έχει ψηφίσει νόμους που ορίζουν τι θα κάνει τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια. Με δυο λόγια: όλη αυτή η συζήτηση περί ανασχηματισμού, που έχει αρχίσει από τη βραδιά των Ευρωεκλογών, δεν συνοδεύεται, ούτε στηρίζεται σε μια συζήτηση περί αλλαγής πολιτικής, όπως θα έπρεπε. Αντιθέτως, συζητούν απλώς για το ποιες καρέκλες θα αδειάσουν και με ποιους θα γεμίσουν. Κι αυτό γίνεται, επειδή τα περιθώρια αλλαγών από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ελάχιστα».


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει ούτε μια φορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκείμενου να τον ενημερώσει για το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία, είναι ανωμαλία και παρέκκλιση για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή. Δεν είναι μόνο ότι έχει τορπιλίσει όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν τον έχει καλέσει, έστω μια φορά, πριν από μια σύνοδο κορυφής για παράδειγμα ή μετά από αυτήν για να τον ενημερώσει σχετικά. Αυτό που θεωρείται ρουτίνα σε άλλες χώρες, ο κ. Σαμαράς το αρνείται και το αποφεύγει. Αν ο πρωθυπουργός πάψει να είναι τόσο αντιδημοκρατικός στη συμπεριφορά του, φυσικά θα πάμε να συζητήσουμε. Αν κληθεί ο Τσίπρας, θα ανταποκριθεί».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ