2014-06-04 03:29:19
Φωτογραφία για Στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας Αττικής και στο Πλανητάριο τα μέλη των ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων
Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας για το έτος 2014 ξεκίνησε έναν νέο κύκλο δράσεων, με τίτλο «Διαδρομές Πολιτισμού».

Οι πολιτιστικές διαδρομές ξεκίνησαν με επίσκεψη στη Λέσχη Φιλίας και Αλληλεγγύης Ηλικιωμένων του Δήμου Αγ. Βαρβάρας Δυτικής Αττικής.

Τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ, την Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου, την Διευθύντρια κα Ψαρρού καθώς και τους συνοδούς υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, η Πρόεδρος του εκεί τοπικού ΝΠΔΔ κα Ανδρουλιδάκη κι η υπεύθυνη του κέντρου Μαρία Γκοτσοπούλου Κοινωνική Λειτουργός.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ηλικιωμένων δύο διαφορετικών πόλεων αποτέλεσε μία ενδιαφέρουσα διεργασία, αφού αναδύθηκαν κοινοί προβληματισμοί μεταξύ των ηλικιωμένων σε θέματα όπως η καθημερινή τους επιβίωση λόγω της κρίσης αλλά και η διάθεση τους για ζωή.


Ακολούθησε μια μικρή γιορτή με την ομάδα «Belle Epoque» του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας της Πάτρας να δίνει το μουσικό και καλλιτεχνικό στίγμα της.

Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία όλωνήταν άψογη.

Η πρώτη πολιτιστική διαδρομή για το 2014 ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μελών στο Πλανητάριο, όπου ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν προβολή με θέμα: «Η εξέλιξη του Σύμπαντος», η οποία κατά γενική παραδοχή ήταν για τα μέλη των ΚΑΠΗ μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Συνολικά στην πρώτη «Διαδρομή Πολιτισμού» συμμετείχαν 150 ηλικιωμένοι κι από τα τρία ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς αναβάθμισης κάθε δράσης και ήδη προετοιμάζει με τους υπευθύνους του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας τα επόμενα βήματα για την περίοδο που ακολουθεί.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ